За първи път в столицата се проведе надпревара, която нареди

...
За първи път в столицата се проведе надпревара, която нареди
Коментари Харесай

Софиянци вървят средно по 10 700 крачки на ден заедно с Нестле за Живей Активно! |

За първи път в столицата се организира конкуренция, която подреди София измежду физически най-активните градове в света и дефинира кой е най-активният квартал на столицата.

Зад смисъла на деен стоят броя изминати крачки за интервала 4 – 12 септември от всички поданици на обособените квартали, които взеха присъединяване в надпреварата. „ Виновник “ за тази статистика е най-голямата самодейност за уравновесено хранене и деен метод на живот у нас Нестле за Живей Активно!.

За 16-та поредна година Нестле България провокира всеки да бъде физически деен в своето всекидневие, като най-лесното, което може да направи, е да се придвижва пешком в града.

В интервала на акцията Нестле за Живей Активно! софиянци вървят приблизително по 10 789 приблизително крачки дневно - това демонстрират данните от приложението, направено от водачите в Географска информационна система системите у нас ЕСРИ България. За съпоставяне, този резултат надвишава достиженията на жителите на Хонг Конг, които съгласно изследване на университета Станфорд, извървяват 6 880, приблизително крачки дневно в интервал от три месеца. Япония и Испания пък са избрани като най- дейните страни в среда с респективно 6 010 и 5 936 приблизително крачки дневно.

В предизвикването на Нестле за Живей Активно! взеха присъединяване всички 24 районни кметства в столицата с над 1000 участници. Победител в самодейността е регион „ Надежда “ с регистрирани близо 3 милиона крачки на специфичната страница на ЕСРИ. Веднага по-късно се подрежда регион „ Искър “ с 1 306 000 крачки и на трето място – регион „ Люлин “ с 1 123 000 крачки. Така, с помощта на жителите, които взеха присъединяване в самодейността, „ Надежда “ ще се похвали с актуализирана спортна площадка - материалната премия от уредниците на състезанието Нестле България. 

Основната задача на Нестле за Живей Активно! е да промотира придвижването и уравновесеното хранене, доказвайки, че те усъвършенстват качеството ни на живот. Мотото на тазгодишното градско издание на самодейността е „ Подобри своя връх “. Идеята е всеки да се стимулира да бъде по-активен в своето всекидневие и в случай че през днешния ден изминем 1000 крачки, то на следващия ден можем да ги създадем 2000. С цел да подтиква жителите да продължат да бъдат дейни и след надпреварата сред районните кметства, самодейността насочва и персонално предизвикателство към всички жители по време на Европейската седмица на подвижността.

До 22 септември всеки жител може да избере един от пешеходните направления на Нестле за Живей Активно! в пет столични парка - Южен парк, Южен парк 2, Борисова градина, Северен парк и Западен парк през цифровата карта на ЕСРИ и дружно със своите близки да се включи в занимателното предизвикателство за търсене на знаци. Участниците могат да играят за 400 атрактивни награди като пратят фотография на един от знаците на страницата на самодейността във Facebook, откъдето могат да научите повече за самодейността и това по какъв начин могат да се включите в активация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР