За първи път в историята: НАТО активира своите специални Сили

...
За първи път в историята: НАТО активира своите специални Сили
Коментари Харесай

За първи път в историята: НАТО активира своите специални Сили за реагиране

За първи път в историята: НАТО задейства своите специфични Сили за реагиране. Това излиза наяве от мнение на ген. Тод Д. Уолтърс, висш главнокомандващ на съдружниците в Европа. В изказването си в събота военачалник Тод Д. Волтърс, висш съюзнически командващ Европа показва, че в отговор на непровокираната и неоправдана инвазия на Русия в Украйна, Алиансът сплотява оперативно своите морски, сухоземни, въздушни, галактически и киберсили, с цел да отбрани суверенитета на европейските страни.
" С проектите за реакция, утвърдени от Северноатлантическия съвет, и в сходство с разрастващата се среда за сигурност, в този момент използваме детайли от Силите за реакция на НАТО.

Това е исторически миг и първият път, когато Алиансът употребява тези сили с висока подготвеност за защита. Тези ограничения за въздържане са рационални и усилват способността ни да защитим един милиард жители, както се заклехме.

Благодарни сме на нашите съдружници Канада и Съединените щати за поетият ангажимент да разположат в допълнение 7460 войски, в това число военен екип от бронирана бригада, артилерийски елементи, морска фрегата и аероплан за наблюдаване, с цел да поддържат общите старания на Алианса. (...)

Алиансът остава хладнокръвен в груповия ангажимент да се пазиме взаимно. Продължавайки напред, ние сме подготвени да използваме всичките си сили, с цел да защитим Алианса ".

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР