За първи път в историята на световното изложение за джаз

...
За първи път в историята на световното изложение за джаз
Коментари Харесай

За първи път българска група е селектирана за участие в световното джаз изложение JazzAhead!2024

За първи път в историята на международното ревю за джаз и импровизационна музика JazzAhead!2024 е селектирана за присъединяване българска група. Clavexperience ще свирят като част от клубната стратегия на събитието на 12 април в Kellerei - Bremer Ratskeller Weinhandel, Бремен, Германия.

Димитър Горчаков (пиано), Павел Терзийски (вокал) и Александър Деянов - SkilleR (бийтбокс) се събират под името Clavexperience, създавайки актуален джаз, като го смесват с електронна музика и бийтбокс. В огромна част от творчеството си разчитат на импровизацията, а музиката им е по едно и също време завладяваща и новаторска.

Clavexperience ще бъдат част от 17-те делегата на националния щанд на Българска музикална асоциация, която взе участие за четвърти път на ревюто. Тази година БМА ще показа 20 музикални плана на свои членове: от едни от най-утвърдените наши джаз музиканти до млади одеве изгряващи звезди. На щанда ще има и делегати на пет от най-големите ни фестивали - A to Jazz, Bansko Jazz Fest, Plovdiv Jazz Fest, Sofia Live Fest и SoAlive Music Conference.

JazzAhead! е годишно професионално музикално събитие в областта на джаза от 2006 година насам, което се организира в Бремен, Германия и включва комерсиално ревю, конференция и шоукейс фестивал с участници от Европа и страните оттатък океана. Форумът събира и среща над 2000 професионални участници, сред които актьори, букъри, фестивали, мениджъри, лейбъли, организации, издатели, дистрибутори, медии и други.

Щандът на БМА на ревюто JazzAhead! се осъществя с финансовата поддръжка на Министерство на културата на Република България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР