За първи път в историята на състезанията по кану-каяк маратон

...
За първи път в историята на състезанията по кану-каяк маратон
Коментари Харесай

За първи път в историята на кану каяк: Топ 5 кануистите в света идват в Русе за Световната купа

За първи път в историята на надпреварите по кану-каяк маратон петимата най-хубави състезатели в света ще се съберат точно в Русе.

Тази година Световната купа по кану-каяк маратон ще се организира на язовира в Лесопарк „ Липник “ и се провежда взаимно от Община Русе, Българската федерация по кану-каяк и Световната кану-каяк федерация.

Среща ще си дадат най-големите настоящи имена в дисциплината - Мануел Гаридо (Испания), Мартон Ковер (Унгария), Анди Биркит (Република Южна Африка), Мадс Педерсен (Дания) и Матю Финн (Република Южна Африка). При дамите се чака представянето на шампионките Ванда Кисли (Унгария) и Людмила Бабак (Украйна).

Събитието ще включва къса и дълга отдалеченост за мъже и дами в кану и каяк, както и за юноши и старша възраст.

Състезанията на къси дистанции ще се проведат на 3 юни на 3,4 километра, с два портажа (дистанция от 200 м, в която състезателите бягат с лодките си пред публиката), а на дълги дистанции за юноши (19 километра) и старши (25 километра) ще се проведат на 4 юни.

България ще се включи в конкуренцията с четирима юноши и девойки и петима мъже и дами.

Характерното за кану-каяк маратона е, че с изключение на гребане, той включва и изнасяне на кануто или каяка и тичане по портаж (минимум 80 м) след всяка обиколка. Най-късата дисциплинираност е 3,4 км, а най-дългата - 36 км.

Официалното разкриване на събитието ще бъде на 2 юни от 19 часа в Русе. За задачата пред Съдебната палата ще бъде построена специфична сцена и жителите и гостите на града ще могат да се срещнат със страните-участници.

В двата спортни дни входът към зрителските трибуни в Лесопарк „ Липник “ ще бъде изцяло свободен, като се приканват жителите да следват напътствията за паркиране.

На 3 и 4 юни Община Русе е осигурила и спомагателни курсове по маршрута Русе-Николово и назад, за допустимо най-вече хора да посетят международната конкуренция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР