За първи път в историята на нашата европейска интеграция подходът

...
За първи път в историята на нашата европейска интеграция подходът
Коментари Харесай

Маричич: Ако не включим българите в конституцията, ще блокираме интеграцинния процес

За първи път в историята на нашата европейска интеграция методът към Европейски Съюз е единствено в нашите ръце и от нас зависи дали до края на идната година ще осъществим задължението си с процеса на конституционни промени или ще блокираме нашия интеграционен развой, сподели вицепремиерът, отговарящ за европейските въпроси, Боян Маричич, представен от БГНЕС.

„ Мисля, че имаме задоволително причини, имаме добра атмосфера, задоволително пространство, в идния интервал да седнем на масата и да приказваме с всички партии, с всички депутати, които биха могли да поддържат конституционни промени, които по своето наличие са доста по-малко спорни от тези, да кажем, с Преспанското съглашение. Тогава имахме основни промени, които бяха в действителност сложни за пояснение и приемане и използване. Сега имаме, съгласно мен, алегоричен жест на приобщаване на българи, хървати и черногорци към една редица на общности, които имаме към този момент повече от 20 години “, сподели вицепремиерът Маричич в днешното си посещение в " Студио 10 ".

Маричич акцентира, че има вяра, че може да се откри решение, изключително откакто към този момент Европейският съюз извърши своята част от отговорностите, добавяйки, че с включването на българи, хървати и черногорци в конституцията, без закъснение се привиква идната междуправителствена сесия.

На въпрос дали може да се чака ново блокиране на европейската интеграция, Маричич изясни: „ България може да отваря избрани въпроси, само че към този момент няма право да прави нищо отвън това, което е написано, това, което е контрактувано. И за това няма да има поддръжка от Европейски Съюз “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР