За първи път в историята на Гурково се проведоха народни

...
За първи път в историята на Гурково се проведоха народни
Коментари Харесай

Халил Летифов и олимпийските ни звезди гледат народни борби в Гурково

За първи път в историята на Гурково се организираха национални битки, чиито хазаин бе кметът на Общината Мариян Цонев.

Те се трансфораха в същински празник, на който измежду формалните посетители бяха заместник-председателят на Движение за права и свободи Халил Летифов, кметове на обитаеми места от Движение за права и свободи и общинските съветници от Движение за права и свободи.
 Борби
Специално за зрелищните битки в Гурково пристигнаха още: Станка Златева – повторен сребърен медалист от Олимпийски игри и петкратен международен и шесткратен европейски първенец по битка, Армен Назарян – повторен олимпийски първенец и троент международен първенец в типичен жанр, Иво Ангелов – международен и европейски първенец по битка, олимпийският медалист Радослав Великов, медалистите от европейски шампионати Елис и Дженан Манолови.
 Борби2
Златото в категория до 75 кг. отиде при Микай Наим от Димитровград, а Мирослав Киров от Сливен завоюва купата до 80 кг., Елин Русев – до 95 кг.
 Борби3
В тежката категория победител стана Радослав Георгиев от Семеен кодекс по битка “Берое ” – Стара Загора.
 Борби4
“Идеята ни е националните битки да се трансфорат в традиция за нашата Община. Благодаря на всички, които се включиха в тях и на тези, които през днешния ден бяха наши посетители ”, съобщи кметът Мариян Цонев, който в символ на благодарност получи от Армен Назарян книгата му с благопожелание да продължи да разпространява този тип спорт.
 Борби6  Борби7
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР