За първи път в историята на футбола професионален играч направи

...
За първи път в историята на футбола професионален играч направи
Коментари Харесай

Историческо: Футболист направи трансфер чрез биткойн

За първи път в историята на футбола професионален състезател направи трансфер посредством биткойн. Става дума за юношата на Реал Мадрид Давид Барал, който към този момент е играч на третодивизионния испански клуб Интер Мадрид, прочут и като ДУКС Интернасионал де Мадрид.

37-годишният нападател е подписал като свободен сътрудник и от информацията се подразбира, че той е получил криптовалутата вместо паричен бонус. Не се разкрива обаче какъв брой тъкмо е получил. Към днешна дата един биткойн се равнява на 30 713 евро.

Contento de unirme al proyecto de con ganas ambición y responsabilidad de seguir compitiendo y conseguir retos importantes en mi carrera deportiva.

— David Barral (@barral23)
От Интер са избрали този вид за да разпространяват новия си спонсор “Criptan”, което е платформа за покупка и продажба на криптовалути. Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа държи 1/3 от акциите на Интер Мадрид в комбина с нападателя на Бетис Борха Иглесиас и техния другар DJ Mariio.

Още през 2018 години пък беше сбъднат въобще първият трансфер с биткойн, при който един клуб заплаща по този метод на различен клуб. Това се случи в Турция, само че на аматьорско равнище, откакто Харунустаспор заплати 0,0524 биткойна за играча Йомер Кироолу. Клубът добави и 2500 турски лири.

" Щастлив съм да се причисля към тима, с готовност, упоритост и отговорност да продължа да се състезавам и да реализира триумфи в моята спортна кариера ", разяснява играчът при подписването на контракта.

В кариерата си Барал е обличал екипите на Реал Мадрид, Гранада, Кадис, Леванте и Спортинг като има 221 мача в елита и 60 в Сегунда.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР