За първи път третокласници от Силистра се учат да програмират

...
За първи път третокласници от Силистра се учат да програмират
Коментари Харесай

Третокласници от Силистра програмират с роботи Финч

За първи път третокласници от Силистра се учат да програмират с роботи Финч. Машините са подаяние на Регионалната библиотека от Посолството на Съединени американски щати в България. Според учители работата с роботите развива логическото мислене, въображението и компютърните умения.

Силистра

Роботите Финч са предопределени да подкрепят преодоляването на редица езици за програмиране, само че са ориентирани най-вече към деца от началните класове.
Мартина Стойкова, Република България „ Партений Павлович " - Силистра: Всъщност дават опция на децата да видят резултата от това, когато те сами основат един скрипт какво се случва. Те могат да видят по какъв начин роботчето трансформира своя цвят, по какъв начин прави тези придвижвания, които те са задали на роботчето. Дияна Хаджиева, преподавател СУ „ Никола Вапцаров: Тепърва стартират да се срещат с кодове, с шифроване - това се случва в неявен тип, а в игрови модел. Каан Мустафов: Много беше забавно действието на този робот и по какъв начин му примигваше муцунката.


Малките роботчета могат да бъдат потребни за децата и при преодоляване на познания по разнообразни предмети в учебно заведение.
Марияна Маркова, преподавател в СУ „ Никола Вапцаров ": Например по география да откриват географски обекти - като се развиват кодове върху географска карта.Дияна Хаджиева, преподавател СУ „ Никола Вапцаров: Има такива команди, които са свързани с пространственото насочване, с придвижване, а на по-късен стадий градуси да дефинират на фигурите - това спомага за проучване на понятия от математиката.Теодор Златев: Можеш с тях да откриваме нови работи и можем да преуспеем доста повече с уроците.
Роботите Финч чакат всички искащи, които желаят да овладеят в ранна възраст програмирането в градската библиотека.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР