За първи път тази година Мюнхен стана домакин на Българския

...
За първи път тази година Мюнхен стана домакин на Българския
Коментари Харесай

Мюнхен стана домакин на Българския кариерен форум

За първи път тази година Мюнхен стана хазаин на " Българския кариерен конгрес ". Изложението срещна над 150 студенти, които учат в чужбина, с 33 български компании. Форумът се организира всяка година в Германия и Англия. Той се провежда от съдружие " Българския кариерен конгрес ", взаимно с Министерството на труда и обществената политика.

Инициативата има една съществена цел - да показа какъв брой е привлекателно да се работи в България. И по този начин да притегли бъдещите квалифицирани експерти назад там, където са родени.
Стефани Филева - студентка в Мюнхен: Със сигурност би ме върнало да знам, че има най-много поле за развиване чисто професионално.Божидар Исаев - представител на компания: Искаме да покажем дружно с уредниците от Форума, че в България има бизнес, има поле за изява.Маргарита Радева - екип " Операции " от " Български кариерен конгрес ": За нас триумфът е това да разпространим нашата идея и да помогнем на от ден на ден и повече младежи да създадат един осведомен избор, прибирайки се в България.
Кариерното ревю дава резултат. Много младежи са намерили своята компания точно на такива събития. Кариерният конгрес в Мюнхен е третият, който е проведен в Западна Европа от началото на годината. През март хазаин на ревюто беше Лондон.

Зорница Русинова - зам.-министър на труда и обществената политика: Възможностите в България са доста. Може би IT секторът е един от най-бързо разрастващите се и продължава да е генератор на огромна част от икономическото развиване на България.
Българските компании търсят още инженери, лекари и финансисти. Има потребност и от чиновници в секторите на производството и консултантските услуги. Кариерната акция ще продължи и през есента в Холандия и Шотландия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР