За първи път Специализираната болница за активно лечение на онкологични

...
За първи път Специализираната болница за активно лечение на онкологични
Коментари Харесай

Онкоболницата става база за обучение на специализанти по медицина

За първи път „ Специализираната болница за интензивно лекуване на онкологични болести доктор Марко А. Марков – Варна “ ЕООД ще бъде база за образование. Най-високата акредитационна оценка „ Отличен “ за пет години здравното заведение получи за образователна процедура и следдипломен стаж за студентите с бакалавърска степен по професионално направление „ Обществено здраве “, „ Здравни грижи “, „ Медицинска сестра “, „ Акушерка “, „ Медицински лаборант “ и „ Рентгенов лаборант “.

В общинската онкологична болница практическо образование ще могат да организират и студенти с магистърска степен в направленията „ Медицина “, „ Управление на здравните грижи “. С отлична оценка за пет години е оценен капацитетът на СБАЛОЗ-Варна за следдипломно образование на магистър – лекари за придобиване на специалности „ Гастроентерология “, „ Лъчелечение “, „ Медицинска онкология “, „ Образна диагностика “, „ Обща и клинична патология “, „ Хирургия “, „ Анестезиология и интензивно лекуване “.

Първите специализанти в болничното заведение към този момент започнаха практическото си образование в отделенията по гастроентерология и образна диагностика.

Признание за чудесно свършената работа в последните години от мениджърския екип на здравното заведение, отпред с шефа проф. доктор Георги Кобаков получиха с оценка „ отлична “ за пет години от акредитационната комисия и всички отделения на „ Специализираната болница за интензивно лекуване на онкологични болести доктор Марко А. Марков – Варна “ ЕООД, включително административно-стопанския блок и болничната аптека.

Акредитацията на здравното заведение бе предоставена на управлението на болничното заведение с решение на Общински съвет – Варна и към този момент е реалност с подписването на заповедта за установяване на акретиционната оценка от Министерството на здравеопазването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР