За първи път сме изправени пред безпрецедентна ситуация, в която

...
За първи път сме изправени пред безпрецедентна ситуация, в която
Коментари Харесай

Председателят на СОС: Ако бюджетът не мине, 2 200 деца остават без градини

" За първи път сме изправени пред невиждана обстановка, в която може да не успеем да съберем поддръжка за бюджета на Столичната община ". Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев по отношение на идното разглеждане на плана за бюджет на София за 2023 година. Документът ще бъде разискван на съвещание на 14 септември.

Георгиев взе участие в инспекция на строителството на метрото при бул. " Владимир Вазов " дружно с кмета на София Йорданка Фандъкова и шефа на " Метрополитен " Стоян Братоев .

Георги Георгиев съобщи, че досега диалозите демонстрират, че няма да има поддръжка от огромните групи в СОС. Намирам това за безконтролно, разяснява ръководителят. 

Фандъкова сподели, че планът за бюджет е извънредно уравновесен. Тя изрази вяра Георгиев да обезпечи болшинство. " Засега оптимизмът ви наподобява непростим ", отговори ѝ ръководителят на СОС .

Бюджетът на Столичната община за 2023 година, в размер на 2 555 000 000 лв., беше показан в края на август от кмета на София Йорданка Фандъкова. В проектобюджета за 2023 година са заложени доходи от към 930 000 000 лв., сподели кметът. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР