За първи път след 18-годишна пауза Етър“ (Велико Търново) ще

...
За първи път след 18-годишна пауза Етър“ (Велико Търново) ще
Коментари Харесай

„Етър“ посреща „Левски“ на осветление за половин милион

За първи път след 18-годишна пауза „ Етър “ (Велико Търново) ще одобри мач на осветяване. „ Болярите “ посрещат „ Левски “ в неделя в мач от Първа професионална лига. За подобрението са платени съвсем половин милион лв. от страната.

В събота на митичния стадион „ Ивайло “ бе пуснато зареждането към новите трансформатори и трафопост „ Спортист “ към този момент е напрегнат, оповестиха от Оперативна програма „ Спортни парцели и прояви ”.
48 часа трансформаторите ще работят на луфт, а от понеделник започнаха 72-часовите проби, пише Sport-vt.com.

Първият мач на „ Етър ” на под прожекторите ще е точно против „ Левски “. Осветлението става факт след план, финансиран от Министерството на младежта и спорта, като публичната поръчка за възобновяване му бе извоювана от компания за 411 000 лева Стартът на работата бе на 17 август и поетия ангажимент е подготвена за 45 календарни дни.

Електрическото осветяване на стадион „ Ивайло ” за първи път е построено напролет на 1984 година, когато са сложени четирите големи пилона край спортния комплекс. Първият мач, който „ Етър ” има удоволствието да играе на електрическо осветяване, е на 8 май 1984 година, в който бие с 3:0 националния тим на Малта.

Снимка: Sport-vt.com
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР