За първи път разследващите показаха мястото на опита за покушение

...
За първи път разследващите показаха мястото на опита за покушение
Коментари Харесай

Показаха мястото на взрива от кортежа на Гешев

За първи път проверяващите демонстрираха мястото на опита за нападение на основния прокурор Иван Гешев във вилната зона Ярема. На мястото на случая дойде представителят на Националната следствена работа (НСлС) Мариан Маринов, който престави последните развития по следствието, написа

Вчера към 11:45 ч. бомба избухна пред кортежа на Иван Гешев, в който пътувал и самият той, дружно със фамилията си. Според шефа на Национална следствена работа и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов гърмежът е осъществен за ликвидиране.

Образувано е досъдебно произвеждане за тероризъм, разгласи представителят на основния прокурор Сийка Милева от мястото на детонацията.

Щателно е претърсен целият регион към гърмежа, както на асфалтовото покритие, както и на банкета. Обследвана е почвата, дървесната расителност, претърсено е за следи, материални доказателства и други улики, изясни представителят на следствието Мариан Маринов.

Работата на терен завършва, а оттук нататък ще се работи със службите за сигурност, Министерство на вътрешните работи и партньорски служби, уточни още той.

Той не се ангажира с това какви са вредите по автомобила. По думите му е осъществен оглед, само че не пожела да разяснява дали и какви са вредите.

Маринов изясни, че казаното през вчерашния ден е по предварителна преценка, а след направената експертиза, ще се откри какви са тъкмо употребяваните субстанции, количеството и други характерности. Според него казаното за 3 кг тротил при детонацията е по предварителна оценка.

" Разследването ще е обективно, всички вероятни версии ще се проверяват ", съобщи Маринов във връзка думите на ген. Атанасов, който позволи хипотезата за инсценировка.

" На този стадий не мога да кажа, че има обвинени ", съобщи Маринов във връзка оповестеното от вътрешния министър Иван Демерджиев, че към този момент има обвинен.

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева добави, че евентуално партньорски служби ще подпомагнат на следствието, с специалисти от чужбина.

Маринов изрази мнение, че мястото на гърмежа, където има завой, е неслучайно подбрано, тъй като там водачите забавят скоростта. " Това е моя преценка. Всеки лидер преценя с каква скорост да мине през този завой ", добави още Маринов.

Открита са железни, пластмасови, дървени частици. Всичко, което допуска съществуването на следи е конфискувано и ще се изследва, открити са и елементи от сачми. По дърветата също има следи от детонацията.

Милева и Маринов не желаеха да разясняват дали основния прокурор е бил със фамилията си или не.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР