За първи път през 2023 година междусрочната ваканция за учениците

...
За първи път през 2023 година междусрочната ваканция за учениците
Коментари Харесай

За първи път през 2023 година междусрочната ваканция за учениците ще бъде не един, а пет дни – от 1-ви до 5-и февруари

За първи път през 2023 година междусрочната почивка за учениците ще бъде не един, а пет дни – от 1-ви до 5-и февруари в това число. Това оповестиха от МОН, откъдето припомниха почивните дни за учениците през идната година, оповестява „ Труд “.

Всички – от I до XI клас, ще имат пролетна почивка от 8 до 17 април, а зрелостниците ще почиват по-малко – от 12-и до 17-и април (сред тях са и дните, когато честваме Великден).

На 6 февруари стартира вторият образователен период, който за дванадесетокласниците приключва на 16-и май.

За най-малките (от I до III клас) образователната година завършва на 31-ви май. Учениците от IV до VI клас ще учат до 15-и юни, а връстниците им в спортните учебни заведения – до 30-и юни.

Учениците от VII до XI клас приключват годината също на 30-и юни, като в интервала от 1-ви юли до 30-и август обучаваните в професионални или дуални паралелки имат спомагателни две или четири седмици за индустриална процедура.

Държавният зрелостен изпит по български език и литература за приключилите дванадесети клас ще бъде на 19-и май, а на 23-и май ще са вторият наложителен зрелостен изпит и държавният изпит за придобиване на професионална подготовка.

Националното външно оценяване по български език и литература за четвъртокласниците е на 29-и май, а по математика – на 30-и май.

На 13-и юни е националното външно оценяване по български език и литература в края на VII и X клас, а на 16-и юни е оценяването по математика. На 17-и юни е оценяването по непознат език, а на 19-и е измерването на цифровите компетентности.

Дните за матурите 19-и и 23-и май са неучебни, както и тези, в които ще има НВО – 13-и и 16-и юни. 25-и май също е избран за неучебен, само че е присъствен ден за учебни, просветни и културни действия.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР