За първи път през 2019 г. започнахме заедно с асоциацията

...
За първи път през 2019 г. започнахме заедно с асоциацията
Коментари Харесай

Поставят още контейнери за текстилни отпадъци в София

За първи път през 2019 година започнахме дружно с асоциацията за облекла за повторна приложимост да слагаме в града контейнери за изхвърляне на текстилни боклуци. За наслада жителите на София демонстрират огромен интерес. Към този миг имаме 113 такива контейнери на разнообразни места в столицата и са събрани 2,5 тона текстилни боклуци, които по-късно отиват за повторна приложимост или за преработване. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Столичният градоначалник уточни, че контейнерите ще станат 143. „ Така че с тези контейнери продължаваме да разширяваме системата за разделно събиране на текстилни боклуци “, сподели Фандъкова. " Много е значимо, тъй като помните преди няколко години когато коментирахме източниците на замърсяване на въздуха, доста постоянно говорихме за това, че в случай че не се събират разделно тези текстилни боклуци могат да попаднат в печките на недобросъвестни жители и замърсяват извънредно доста въздуха. Да не приказваме, че ние сме част от общата европейска политика за кръгова стопанска система и този метод на разделно събиране и след това оползотворяване, е методът, по който всички дружно да се грижим за природата “, сподели кметът.

Зам.-кметът по екология Десислава Билева заяви, че съвсем във всички 24 региона има сложени контейнери, а в централна градска част те са малко повече.

Председателят на СОС Георги Георгиев уточни, че има онлайн карта, която е налична на уеб страницата на Столична общината, тъй че може да видите всяка една локация и посредством уеб страницата на общината да се ориентирате коя е най-близката до вас локация.

Столичният кмет изрази благодарността си на Мария Илиева, тъй като тя се включи в акцията и с нейна помощ могат да доближат до доста повече хора, за това да схванат изгодите от разделно събиране на текстилни боклуци. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР