За първи път политолозите се оказаха опозиция на политиците. Това

...
За първи път политолозите се оказаха опозиция на политиците. Това
Коментари Харесай

Мира Радева: Хората повече ги интересува дали ще има коалиция антикриза, отколкото поканата но Митрофанова

За първи път политолозите се оказаха съпротива на политиците. Това сподели социологът Мира Радева, в предаването " Това е България " на Радио " Фокус " . Тя уточни, че и политолози, и социолози имат огромни очаквания да се образува държавно управление.

" Колкото и да си мислим че един длъжностен кабинет ще замести постоянния, то кой ще замести Народното събрание ", попита Радева. Хората доста повече се вълнуват дали ще има коалиция " антикриза ", и не се вълнуват толкоз от проблема с съветския дипломат Елеонора Митрофанова, добави тя.

" Хората доста се интересуват дали ще има коалиция " антикриза " и дали ще надделее здравият разсъдък и непоклатимост в ръководството. Въпросът с нежеланието Митрофанова да участва на 48-то национално заседание би трябвало да се дискутира в дипломатически среди. Хората се умориха от този език и виждате издбирателната интензивност какъв брой е ниска. Но ние продължаваме да слушаме политически мнения и вести. Трудна е обстановката, поради войната, инфлацията и икономическата рецесия, само че доста неща са в наши ръце ", добави тя.

" Това е някакъв непряк резултат на политическото опълчване, само че това може да бъде в действителност основата на нова коалиция, да се надмогнат тези персонални нападки, да се намерения за бъдещето на страната като европейски насочена. Чакат ни доста проблеми, които предстоят и то в близко бъдеще ", заяви  още Радева.

По думите й, има доста нерешени въпроси за политическото посланичество, които са в основата на демокрацията, а те не могат да бъдат решени от длъжностен кабинет.

" Тук виси и въпросът за бюджета. За мен той е фундаментален. Кризата ще се задълбочава, а ни се сервира една стратегия на още разходи. Така че доста се надявам да има непрекъснато ръководство ", сподели още  Мира Радева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР