За първи път Пловдив приема световноизвестния фестивал, посветен на съвременната

...
За първи път Пловдив приема световноизвестния фестивал, посветен на съвременната
Коментари Харесай

За първи път Пловдив е домакин на музикалния фестивал Франкофоли

За първи път Пловдив приема световноизвестния фестивал, отдаден на актуалната франкофонска музика – " Франкофоли ". Последното му издание у нас беше през 2019 година в Благоевград.

Хубавата музика към този момент завладя града под тепетата. Хиляди хора, освен българи, само че и чужденци са заели местата си край сцената на Гребната база. Първа на нея излезе българската група " Молец ". Специални посетители са Имани, Елена Папаризу, LP и други.

Елена Папаризу (Гърция): " Музиката няма народност, по тази причина не е толкоз значимо на каъв език пеем, за мен е значим езикът на тялото и какво показваме с него. "

Жерар Пон - шеф на " Франкофоли ", Франция: " Това, което е доста значимо за нас е, че в действителност България не е франкофонска страна, само че хората тук обичат френската музика и това в действителност допира сърцето ми. "

Първото издание на фестивала е извършено във Франция през далечната 1985 година и до през днешния ден притегля франкофони от целия свят на всички континенти. Събитието у нас е част от програмата " Наследство " на фондация " Пловдив 2019 " и се провежда с поддръжката на Министерството на културата.

Вижте повече в директното включване на Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР