За първи път, откакто министърът на отбраната Лойд Остин създаде

...
За първи път, откакто министърът на отбраната Лойд Остин създаде
Коментари Харесай

АП: Пентагонът не разполага с повече пари за Украйна

За първи път, откогато министърът на защитата Лойд Остин сътвори интернационалната група за поддръжка на Украйна през април 2022 година, Съединени американски щати, които нямат пари и не могат да изпратят боеприпасите и ракетите, от които Украйна се нуждае, с цел да отблъсне съветската инвазия, ще бъдат хазаин на ежемесечната среща на към 50 страни, съобщи Асошиейтед прес. Докато чакат Конгресът да одобри бюджета и вероятно да утвърди повече пари за борбата на Украйна, Вашингтон ще търси съдружници, които да продължат да запълват дефицита. 

" Призовавам тази група да постави старания, с цел да обезпечи на Украйна още жизненоважни наземни системи за противовъздушна защита и прехващачи ", сподели Остин в уводните си думи, излъчени от вкъщи му, където към момента се възвръща след интервенция от рак на простатата. Излъченото встъпително слово беше първата обществена поява на 70-годишния Остин, който изглеждаше леко измършавял. Остин беше приет в болница в продължение на две седмици след затруднения от хирургическата интервенция. 

В Брюксел генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разгласи нов взаимен контракт на стойност 1,2 милиарда $ за закупуване на повече от 222 000 155-милиметрови снаряда. Тези боеприпаси са едни от най-използваните муниции в този спор, а договорът ще бъде употребен за попълване арсеналите на съдружниците, които са изпратили личните си запаси към Киев. 

На 27 декември Пентагонът разгласи последната си помощ за Украйна в региона на сигурността - пакет на стойност 250 млн. $, който включваше 155-милиметрови снаряди, зенитни ракети " Стингър " и други артикули с висока степен на търсене, взети от съществуващите ресурси на Съединени американски щати, напомня АП. 

Оттогава Вашингтон не е в положение да дава спомагателни муниции, защото парите за попълване на тези ресурси са изчерпани, а Конгресът към момента не е одобрил спомагателни средства. 

Помощта от над 110 милиарда $ за Украйна и Израел не се придвижва поради различията сред Конгреса и Белия дом по други политически цели, в това число спомагателна сигурност на американско-мексиканската граница. 

Срещата се състоя по видеконферентна връзка, защото Остин към момента се възвръща вкъщи. Съединени американски щати са дали на Украйна повече от 44,2 милиарда $ под формата на помощ за сигурността на страната, откогато Русия нахлу през февруари 2022 г. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР