За първи път откакто е президент Румен Радев отдаде почит

...
За първи път откакто е президент Румен Радев отдаде почит
Коментари Харесай

Радев вбеси електората на БСП, обявиха го за предател, Радан Кънев му свали шапка

За първи път откогато е президент Румен Радев отдаде респект на жертвите на комунизма. Той сервира цветя на Мемориала пред НДК. Тайната " гала " вбеси симпатизанти на Българска социалистическа партия. В обществената мрежа президентът непосредствено беше разгласен за " изменник " от Васил Стоянов във Facebook групата " Българска социалистическа партия за България ". Ангел Йорданов пък се ядоса, че Радев посетил " профашистки монумент ". Костадин Ангелов добавя, че към този момент се срамувал от президента и изяснява по какъв начин жертвите на Народния съд са избити 2 години преди да дойдат на власт комунистите. Цецка Петрова се възмущава, че президентът не е уважил шестте ястребинчета.

Днешната постъпка на Румен Радев подразни и дясно мислещите хора, които попитаха за какво 5 години не се е сетил за жертвите на тоталитарния режим. В мненията го укоряват, че откакто е спечелил втория си мандат, към този момент няма потребност от левите гласове. " На шестата година от президентстването му, тъй като няма трети мандат и към този момент няма да му трябват гласовете на БСП-електората, Радев го пратили да застане пред мемориала, да почетял жертвите на комунистическия режим. Инкогнито, без военни почести и тирада. Радев, повдигнат първо от Българска социалистическа партия, след това от предприемчив комитет от 27 чиновници на комунистическите служби. Цирк ", показа Мария Ласкин във Facebook.

Журналистът Калина Андролова също показа коментара си в обществената мрежа: Не ми харесва настройката на Радев да се пренастройва ситуационно съгласно преносимия си персонален интерес и външните условия, които го притискат. Тъй като към този момент не му трябват гласоподавателите от Българска социалистическа партия, може да означи жертвите на комунизма. През последните пет години не се беше сетил, че е имало Народен съд. Ако би трябвало Радев ще посети и Република Туран („ Мисия Туран “, Алек Попов), в случай че това би му донесло някакво преимущество пред конструкторите на бъдещата политическа реалност у нас. Всъщност по сърцевина и натура Радев е представител навръх тоталитарната воля за власт, само че за жалост му се постанова да живее в най-малко официално демократична система. При военните има заповеди, а не диалог; врагове, а не партньорства; войни, а не дипломация. Радев желае да държи видимо всички порти открехнати, само че в реалност работи съгласно инструкциите от едно място. Да, комплицирано е да си притискан от световните вектори, само че не е ли по-лесно да си явен и прям, същински?! А не да приличаш на Рене Артоа ( " Ало, Ало " ), който е заставен да бъде добър с германците, с цел да не го гръмнат, само че също по този начин би трябвало да е добър и със Съпротивата, другояче пък те ще го гръмнат. Трябва да е добър и с жена си Едит, тъй като, в случай че тя разбере, че има връзка със сервитьорката от ресторанта Ивет, ще го простреля. А в случай че Ивет пък разбере, че Рене има връзка и с другата сервитьорка Мария, тя ще го простреля. И по този начин нататък ".

Евродепутатът Радан Кънев също взе отношение по тематиката: " Може да харесваме Румен Радев, може да не го харесваме. Може да одoбряваме негови позиции или да ги отхвърляме. Може да се тревожим от несъразмерната централизация на власт в ръцете му - и постоянно би трябвало да бъдем загрижени, когато в едни ръце има заплаха от събиране на прекалено много власт. Но през днешния ден просто би трябвало да му свалим шапка. Това е исторически миг по пътя на българското общество към бъдещето. Благодаря, господин Президент! "

Колегата му от ЕНП Андрей Ковачев е дал отговор на Кънев: " След три години апели от моя страна, писмени с входящи номера, на които не отговори, откакто през вчерашния ден се обадих да ги подсетя (бяха още веднъж " не запомнили " ) през днешния ден се сетил на шестата година от неговия президентски мандат. Разбира се не отговори на следващото ми писмо. Явно би трябвало да съм благополучен, че съм го предиздвикал да пристигна през днешния ден с този букет и да го величая, забравяйке, че ходеше на 9 септември с много повече цветя. Забравайки, че предходната година направи конференция на този ден и се подигра с жертвите като сподели, че бил ходил да уважи " Владайското въстание ". Все отново очевидно е решил, че ще му е от изгода да мине пред меморияла през днешния ден и ще има хора, които доста ще му се радват. Доброто е, че в този момент всички се прекалнят пред жертвите! На думи, когато стане въпрос за знаците на палачите, всички бягат. За артефактите, за имената, за образователните стратегии. Каква битка беше да се трансформират образователните проекти по история. Това желаеме от Скопие, само че не сме го свършили у нас. Много тъжно. Явно през днешния ден ще се надпреварваме по двуличие ".
Политологът Цветанка Андреева написа: " Антикомунизмът е система от възгледи, които Румен Радев не изповядва, по тази причина през днешния ден изглеждаше безразсъден и уединен пред плочите с имената на жертвите. Радев е ляв президент и той се обкръжава с лява символика, която за България е обвързвана с комунистическия режим и връзките с Кремъл. Символика която слага началото си точно от 1 февруари 1945г., когато по волята на Съюз на съветските социалистически републики държавният ни хайлайф е екзекутиран от българските комунисти, чиито наследници издигнаха Радев за президент десетилетия по-късно. През годините Радев беше сниман неведнъж на фона на съветски флагове, със самия Путин, с съветския патриарх и проруски групировки у нас.
Радев избра да бъде политически център на власт и се отхвърли от ролята си на държавен глава. Днес към този момент е късно и безсмислено да прави поклон към идеологията на антикомунизма! Утре чакат благословията му за новата лява партия! "

 radev1.png

 radev2.png

 radev3.png
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР