За първи път от началото на войната срещу Украйна бивш

...
За първи път от началото на войната срещу Украйна бивш
Коментари Харесай

Бивш командир във Вагнер е избягал в Норвегия

За първи път от началото на войната против Украйна някогашен пълководец на поделение на терористичната всъщност организация " Вагнер " избяга от Русия в Европа и се съгласи да даде показания и да разобличи олигарха и терорист Евгений Пригожин, взел участие в убийството на хиляди украинци и руснаци.

Бившият пълководец на едно от подразделенията на така наречен група " Вагнер " Андрей Медведев, с повиквателна " Кусок ", на 12 януари е избягал в Норвегия и подал молба за политическо леговище, заяви правозащитният план Gulagu.net.

Проектът разгласява аудиоинтервю, в което Медведев споделя, че е бил заставен да премине границата незаконно, минал е през оградата с бодлива тел и е бил прострелян от граничарите.

Медведев споделя, че се опасява за живота си, тъй като е търсен както от правоохранителните органи, по този начин и от " Вагнер ".
 „ Вагнер “ получиха хвалба от съветското военно ведомство
„ Вагнер “ получиха хвалба от съветското военно ведомство

За първи път категорично напъните на частната военна компания бяха упоменати

Преди това Медведев твърди, че е бил очевидец на извънсъдебни репресии от страна на наемници от групата " Вагнер ", които убивали свои сътрудници, отказали да извършват заповеди по време на бойни интервенции.

Той декларира, че е подготвен да свидетелства пред интернационален съд.

Gulagu.net споделя, че Медведев е избягал дружно с Евгений Нужин, само че за него и къде е сега не се дава информация.

Андрей Медведев е напуснал бойните позиции тъкмо след края на 4-месечния си контракт, подписан на 6 юли 2022 година с ЧВК " Вагнер ". През тези месеци Медведев става очевидец и претърпява доста изтезания и извънсъдебни репресии от страна на службите за сигурност на Евгений Пригожин против " отказалите се " - тези, които отхвърлят да се бият против украинците и желаят да изоставен редиците на тази сякаш доброволна организация, която де факто принуждава руснаците да се бият против Украйна под опасността да бъдат разстреляни.

След заминаването на Медведев от Вагнер самият Пригожин и неговата работа за сигурност подхващат дейности за залавянето на Андрей, само че в този момент Медведев към този момент е отвън Руската федерация и дава подробни показания, които могат да бъдат употребявани в следствието против олигарха Евгений Пригожин и терористичната организация, написа Gulagu.net.

В средата на декември Медведев записа видеопослание до Владимир Путин, Главната прокуратура и ФСБ, за което също описа Gulagu.net.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР