За първи път от 1954 г. насам мощните болиди на

...
За първи път от 1954 г. насам мощните болиди на
Коментари Харесай

Без Гран при на Монако във Формула 1 през 2020 г.

За първи път от 1954 година насам мощните болиди на Формула 1 няма да преминат по улиците на Монако. Стартът в княжеството се анулира и няма да се организира през 2020 година Това оповестиха от локалната автомобилна федерация и обявиха, че няма да търсят опция конкуренцията да се организира до края на годината.

Communiqué / Press Release #MonacoGP #F1 #COVID19 pic.twitter.com/L6pHQDSsCn
— Automobile Club MC (@ACM_Media) March 19, 2020

Тренировките, квалификациите и самият старт в Монако трябваше да се състоят сред 21 и 24 май, само че поради разпространяването на ковид в Европа, уредниците взеха решение да не рискуват.

В формалното известие се споделя, че непредвидимостта на обстановката, строгите ограничения, взети за ограничение на пътуванията, и терзанията на тимовете вършат провеждането на подобен старт невероятно.

За да се организира Гран при на Монако, уредниците би трябвало да обезпечат специфични условия в боксовете, както и да наемат близо 1500 доброволци.

" При такива условия не е допустимо да се провежда старт през тази година ", се споделя в умозаключение.

BREAKING: The Monaco Grand Prix will not take place in 2020, announces @ACM_Media

It is the first time since 1954 that F1 will not race in the Principality #F1 #MonacoGP pic.twitter.com/HtS2md4Iq4
— Formula 1 (@F1) March 19, 2020

Първоначално Гран при на Монако беше отсрочен дружно със стартовете в Нидерландия и Испания.

Настоящият сезон трябваше да започва на 15 март в Австралия, само че, поради разпространяването на ковид, и това съревнование беше анулирано.

В момента уредниците се пробват да намерят метод да бъдат извършени стартовете в Китай, Бахрейн, Виетнам, както и в Нидерландия и Испания. Не е анулирана конкуренцията в Азербайджан, което би трябвало да се организира на 7 юни в Баку и да бъде самобитен старт на сезона.
Във Формула 1 стартират производството на респиратори в помощ на лечебните заведения Отборите се включват в битката с ковид
Гран при на Монако е един от емблематичните стартове на Формула 1, като мощните болиди употребяват улиците на княжеството за писта. То е в календара на конкуренцията от самия ѝ старт през 1950 година Не се организира през 1951, 1953 и 1954 година

В момента в Монако 10 индивида са дали позитивна проба за ковид. Сред тях е и принц Албер II. Неговото положение е устойчиво.

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР