За първи път на цял випуск от над 61 000

...
За първи път на цял випуск от над 61 000
Коментари Харесай

Тестът на електронни устройства за 9 клас: Всичко, което тряба да знаете

За първи път на цялостен випуск от над 61 000 деветокласници ще бъдат тествани уменията по естествени науки на електрони устройства. Това ще стане на 14 и 15 октомври от 8:00 часа, припомнят от МОН.

Вече е основана цялата нужна организация, а на учениците е дадена опция да се упражняват с примерни задания в електронна среда.

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков ревизира готовността за идната инспекция във великотърновската Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия " Ангел Попов ". Екипът на учебното заведение показва по какъв начин учениците влизат в платформите, времето и методът за решение на дилемите, както и предаване на готовите работи.

" Всички задания са създаден по метод, който да не ревизира механичното възпроизвеждане на познания, а на съответни умения ”, сподели министър Цоков. По думите му с цел да се инициира диалог в обществото за вероятно бъдещо осъществяване и на значими за системата изпити на електронни устройства, е значимо да се ревизира и практическата подготвеност на системата за това. " В тази връзка и в идните проби в понеделник и вторник ще се тестват два разнообразни електронни модула, а учебните заведения имат опция да изберат в един или два дни да ги проведат ”, изясни министърът.

" Повечето интернационалните проучвания също се организират на електронни устройства и е значимо да подготвим учениците за това ”, сподели още проф. Цоков. Той изясни, че и дилемите за деветокласниците за създадени по образеца на дилемите PISA и по този начин те ще са по-подготвени за идното интернационално проучване през идната година.

Министърът изясни още, че резултатите от измерването могат да бъдат вписани като настояща оценка по съответния предмет, само че единствено по избор на ученика и по преценка на учителя. " Искаме учениците да са оптимално спокойни и да покажат уменията си, а не да мислят за оценки и да се тормозят от представянето си ”, акцентира проф. Цоков.

Във връзка с измерването на умения МОН изпрати указания до учебните заведения.

Ето какво следва:

Тестовете са в два разновидността, съгласно двата дни на осъществяване

Всеки възпитаник влиза с edu.mon.bg акаунта си

Тестът ще бъде от три елементи – по биология и здравно обучение, по физика и астрономия и по химия и запазване на околната среда
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР