За първи път действаме проактивно, а не вървим след времето.

...
За първи път действаме проактивно, а не вървим след времето.
Коментари Харесай

Проф. Тасев: За първи път действаме проактивно с решението за 7-и блок на АЕЦ Козлодуй

За първи път действаме самодейно, а не вървим след времето. Така енергийният специалист проф. Атанас Тасев разяснява решението на държавното управление да строи 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй " и посочи, че това е доста нескончаем развой, само че по думите му е значимо, че е поставено началото.

Експертът изрази подозрение във връзката сред това деяние на кабинета "Борисов 3 " и срещата преди седмица на министър Теменужка Петкова с Франсис Фанън, асистент държавен секретар за енергийните запаси на Съединени американски щати.

Според проф. Тасев Фанън има невисок дипломатически сан и допусна, че е бил измамен от съветници, които са му споделили, че България разполага със остаряла нуклеарна технология. Той дефинира като непремерено изявлението на асистент държавен секретар за енергийните запаси на Съединени американски щати.

По думите му държавното управление не е имало различен ход, с изключение на да разгласи процедурата, тъй като има решение на Върховен административен съд, с което има определение, че Оценка на въздействието върху околната среда на площадка №2 на "Козлодуй " влиза в действие:

"Това е една последваща стъпка и тя е навременна ", акцентира проф. Атанас Тасев.

"Аз не обръщам изключително внимание на това, което той сподели. Ние имаме стратегическо партньорство с Америка. Имаме много покупко-продажби, които ни дават съображение да не се тормозим за огромен напън за прекъсване на настоящите планове. Защото, в случай че се спре планът "Балкански поток ", ние би трябвало да си нарежем на скрап системата, включително 17 свръхмодерни американски турбокомпресори ", изясни енергийният специалист.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР