За първи път български танцов спектакъл със съвременна хореография получи

...
За първи път български танцов спектакъл със съвременна хореография получи
Коментари Харесай

Млади таланти имат нужда от подкрепа, за да изнесат своя танцов спектакъл в Москва

За първи път български танцов театър със модерна хореография получи покана за присъединяване на 57-ия международен танцов конгрес, проведен от ЮНЕСКО. Дебютният театър „ Втора кожа “ на Александра Драгова може да покори сцената и в Държавния кремълски замък, само че за задачата на танцовата група са й нужни финансови средства.

Александра Драгова основава първия си танцов театър „ Втора кожа “ още преди две години дружно с танцьорите Александра, Бетина, Калина и Денислав. Избран да бъде част от честването на Деня на танца, спектакълът стига до парижката сцена в централата на ЮНЕСКО. Следва и покана за Москва.

„ Поканата за Кремъл е голяма чест за нас... Ние хвърляме толкоз доста сила на сцената, че по-късно безусловно чувстваш едно филтриране. Все едно в действителност си се отърсил от тази втора кожа “ – споделят младите танцьори.

Единствената спънка пред тях е неналичието на финанси за пътни разноски, нощувки и такси за присъединяване.

„ Трябва ни финансова поддръжка. Сумата е към 4000 лв. и се надяваме, че ще успеем да намерим хора, които да поддържат нашето пътешестване “ – признават надарените младежи.

Всички, които желаят да поддържат младите танцьори, могат да го създадат посредством онлайн акцията, оповестена в обществените мрежи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР