За първи път български лекар беше избран в управителния съвет

...
За първи път български лекар беше избран в управителния съвет
Коментари Харесай

Млад български лекар е избран в ръководството на европейската организация на гастроентеролозите

За първи път български доктор беше определен в управителния съвет на Европейското обединяване по гастроентерология (UEG). Д-р Радислав Наков ще дава отговор за работата на организацията с младите гастроентеролози (до 40 години) във всички европейски и средиземноморски страни за мандат от две години, а самият той е единствено на 28 години.

Европейското обединяване по гастроентерология включва всички национални гастроентерологични асоциации в Европа и в Средиземноморието (Египет, Израел. Тунис, Мароко и др.). Това е формалният орган на гастроентеролозите в Европа, който всяка година провежда Европейската седмица по гастроентерология и профилирания международен конгрес с над 14 хиляди участници от целия свят.

По време на тазгодишната професионална среща - през октомври в Барселона - доктор Наков ще получи формалните си назначения и задания, към които ще спадат промотирането на гастроентерологията измежду младите лекари и студенти в Европа, организирането на клинични и научни стажове, качество на специализация, продължаващо здравно образование, отбраняване на правата на младите гастроентеролози и други По време на събитието доктор Наков ще бъде и модератор на сесия за възпалителни чревни болести (IBD).

Д-р Радислав Наков е е специализант по ганстроентерология в УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ ", като се усъвършенства в диагностичната и лечебна гастроинтестинална ендоскопия. Има предпазена докторантура в областта на възпалителните чревни болести - болест на Крон и улцерозен колит, като за нея е създал специфичен логаритъм за следене на тези пациенти. Професионалните му ползи са ориентирани и към верния метод на хранене на пациентите и диагностицирането на редки гастроентерологични болести.

Д-р Наков е ръководител и съосновател на Асоциацията на младите хепатогастроентеролози в България. През 2016 година получи влиятелната премия International Scholar Award, която се присъжда за най-хубавите научни разработки на млади учени до 35 година в Европа в региона на гастроентерологията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР