За първа година Световната организация по туризъм към ООН организира

...
За първа година Световната организация по туризъм към ООН организира
Коментари Харесай

Международното признание, което получи Копривщица

За първа година Световната организация по туризъм към ОО Н провежда самодейността " Най-добрите туристически селища ". Тя има за цел да насърчи ролята на туризма в цялостната промяна, развиването на селските региони и благосъстоянието на общностите.

Общо 174 селища от 75 страни са препоръчани на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации (всяка държава-членка може да показа най-много три) за пилотната самодейност за 2021 година Сред тях 44 са приети за най-хубави туристически селища и още 20 влизат в програмата за надграждане на самодейността. Всички 64 селища от 32 страни в петте международни района получават самопризнание през 2021 година

Между тях е и българският град Копривщица , който е измежду определените в категорията The " Best Tourism Villages by UNWTO " Upgrade Programme.
 Снимка 557116

В надпреварата се съревновават обитаеми места от целия свят с ниска плътност на популацията - до 15 000 поданици. Селищата са оценени от самостоятелен съвещателен съвет въз основа на набор от критерии, обхващащи девет области. Сред тях са културни и естествени запаси, поощряване и запазване на културните запаси, икономическа и обществена резистентност, резистентност на околната среда, туристически капацитет и развиване, ръководство и приоритизиране на туризма, инфраструктура, здраве, сигурност и сигурност.
 Снимка 557117

Копривщица има късмет да получи интернационално разпространение и целева поддръжка по линия на Програмата за развиване на селските региони на организацията за в допълнение развиване на своя туристически капацитет. Общо 20 обитаеми места в интернационален проект ще получат финансов запас. Наградата е значимо самопризнание за българския град и България.

Целият лист с отличените селиша, както и критериите, по които са определени, можем да забележим на формалния на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР