За първа година ще има своето лятно издание. Програмата на Plovdiv

...
За първа година ще има своето лятно издание.
Програмата на Plovdiv
Коментари Харесай

Розалия де Соуза, Белослава, Мирослава Кацарова и Теодосий Спасов в първото издание на Plovdiv Jazz Summer -

За първа година ще има своето лятно издание.

Програмата на Plovdiv Jazz Summer ще обхване началото и края на август, а събитията ще се състоят на две места. Между 03 и 05 август от 21:00 ч. в Лятно кино „ Орфей “ в Пловдив ще забележим концертите на три джаз дами: Мирослава Кацарова, Розалия де Соуза и Белослава. Втората част от лятната стратегия ще бъде от 26 до 28 август в село Марково, където ще бъде и концертът на Теодосий Спасов.

Plovdiv Jazz Summer стартира на 03 август с Мирослава Кацарова и „ Дългите сенки на август “ – концерт на триото на пловдивската вокалистка, което включва пианиста Мирослав Турийски и барабаниста Младен Димитров. Тази година тримата музиканти честват 10 години от началото на взаимната им креативна работа.
Концертната стратегия включва главно истински песни на български език. Заглавието на концерта „ Дългите сенки на август ” в действителност е и най-новата ария на триото, която ще има своята самобитна премиера точно през август. Автор на текста е поетесата Ина Иванова, а аранжиментът е на Мирослав Турийски.

На 04 август за лятната програмата на Plovdiv Jazz Summer идва бразилската певица Розалия де Соуза. Родена в Рио де Жанейро, тя отпътува за Италия, където получава своето обучение. Днес тя живее и работи в Рим и културата на двете страни е мощно определяща за музиката ѝ. Розалия де Соуза добива огромна известност с работата си с миланския композитор, диджей и продуцент Никола Конте. Естетиката ѝ е белязана от носталгични препратки към бразилската боса нова и музиката от старите европейски черно-бели филми. Ретро и съвременна по едно и също време, Розалия де Соуза е към този момент добре позната на пловдивската аудитория, защото през 2015 година с неин концерт бе открит Plovdiv Jazz Fest. Този път тя ще дойде със своя квартет и ще показа последния си албум Inspirada, появил се през март тази година.

На 05 август ще бъде дълго чаканият юбилеен концерт на Белослава, с който тя чества 22 години на сцената. Певицата ще ни потопи в красивата и любовна атмосфера на музиката си дружно с актьори като Живко Петров, Димитър Семов и Росен Захариев-Роко.

Втората част на лятното издание на Plovdiv Jazz Summer ще се организира в село Марково, което се намира на 15 минути с автомобил от Пловдив в Родопите. На 27 август центърът му ще се трансформира във впечатляваща джаз сцена, на която ще се качи Теодосий Спасов, дружно с Мирослав Турийски, Александър Леков, Начо Господинов. Концертът ще бъде с вход свободен.

Ден преди този момент ще бъде концертът на Дани Белчева с новия ѝ албум Silver Button, дружно с Милен Кукошаров, Мишо Иванов и Димитър Семов. На 28 август пък ще се състои концертът „ Родополоджи “ на саксофониста и композитор Димитър Льолев. Той ще свири дружно със своя квартет, част от който е и пианиста Антони Дончев.
Двата концерта в действителност ще се проведат в камерна градинска атмосфера на място, което още веднъж се намира в село Маркова, само че публиката ще научи ден преди събитието. Билети за тези концерти се продават единствено авансово, местата ще бъдат доста лимитирани. Продажбата на билети ще стартира в края на юни.
Историята на джаза ще бъде тематика на горската перипатетична разходка-лекция, както и на кино прожекция.

Вече са известни датите и за есенното издание на Plovdiv Jazz Fest, който тази година ще бъде от 04 до 07 ноември, а скоро ни чакат и повече детайлности за концертите от програмата му, в която ще взе участие и тазгодишен притежател на „ Грами “. Фестивалът още веднъж ще бъде в Дом на културата „ Борис Христов “ и след две много лимитирани години, уредниците възнамеряват дейна съществена и съпътстваща.

за първите концерти на Plovdiv Jazz Summer към този момент са в продажба в мрежата на Eventim.
Освен тях в продажба са и стеснен брой, които включват всички концерти от програмата сред 03 и 05 август на Plovdiv Summer Fest.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР