За отстраняване на икономическия министър Кирил Петков настоя лидерът на

...
За отстраняване на икономическия министър Кирил Петков настоя лидерът на
Коментари Харесай

Румен Петков иска Кирил Петков да бъде отстранен

За премахване на икономическия министър Кирил Петков настоя водачът на АБВ във връзка със подписания от него меморандум с господин Али Везвей за произвеждане в България на електрически автомобили. Румен Петков настоя за неотложен отговор дали в документа е  планувано българската страна да влага 34 млн. евро при построяването на това оборудване и с каква глоба е подписан.

" Ако всеки министър стартира да раздава на автограф по 30 – 40 млн. евро, нещата ще придобият доста необикновен тип и то доста бързо ", предизвести той. Според него способените органи би трябвало да се заемат неотложно със случая. В страницата на Министерския съвет няма такава дискутирана тематика и министърът го е подписал по личния си копнеж, добави Петков. 
 Румен Петков: Очаквам къс живот на новия парламент Румен Петков: Очаквам къс живот на новия парламент
" Говорят се безсрамни неистини сега от по този начин наречените партии на смяната. Няма по какъв начин единствено с общи приказки да залъгва обществото. Съвс...

Той е безапелационен, че би трябвало да се направи сериозен разбор на компанията.  " Този милиардер от Северна Македония с албански генезис се твърди, че е проработил милиардите си като се е занимавал с пране на облеклата на КФОР в Косово ", уточни Петков и разяснява: " Ако брат му се беше заел да прави банички, те напълно щяха да смаят света. 4 милиарда от пране – какво ли е имало в тези облекла – бял прахуляк, сив прахуляк, зелен прахуляк - някакъв прахуляк несъмнено, с цел да се перат ".

Припомняйки практиката от казармата и военни учения, той означи, че там не чакат бай Асан да пристигна от Албания да ни пере облеклата и че всяка уважаваща себе си войска или контингент провежда всичко, обвързвано с хигиената. " Освен че звучи смешно и тъпо, доста бързо би трябвало да бъде отхвърлен този министър на стопанската система до изясняване на случая ", съобщи Румен Петков.

Той повдигна въпроса дали е направена оценка на риска и напомни, че ДАНС априори би трябвало да изследва произхода на капитала за договорката. " Същата тази компания е щяла да създава същите коли в Германия, само че е банкрутирала доста бързо и в този момент тук ние – папуасите ще дадем 34 милиона, тъй като сме богат народ, което е вън от всякакво подозрение вследствие на последните 10 години ръководство, някой да пристигна да прави нещо, което един път към този момент е банкрутирало някъде ", уточни Петков.

По мотив уверенията, че съгласно меморандума, българската страна ще влага обещаните пари при реализиране на избрани цели, водачът на АБВ разяснява, че по този начин на следващия ден министърът на културата може да подпише като пристигна Науми Кембъл на трето зрелище да дадем 50 000, на четвъртото да дадем 180 000.
 Румен Петков: Икономическият министър гледа на Булгартрансгаз като на портмоне Румен Петков: Икономическият министър гледа на Булгартрансгаз като на портмоне
" Министърът на стопанската система или гледа на Булгартрансгаз като на портмоне, или не знае какво прави ". Това съобщи водачът на АБВ Румен Петк...

Петков акцентира, че казусът не е само въпрос на ДАНС. По думите му, това е въпрос на Европа, тъй като " този човечец, който от пране на облеклата на КФОР е станал милиардер, тези пари ги е вложил в братска Германия ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР