За остър проблем с бездомните хора в Дупница алармира д-р

...
За остър проблем с бездомните хора в Дупница алармира д-р
Коментари Харесай

Защо зъболекар от Дупница прати бездомник на хотел?

За изострен проблем с бездомните хора в Дупница сигнализира доктор Крум Дечев, ортодонт от града.

По думите му в Дупница няма център за настаняване на хора в потребност, а те са към 20 или 30. 

В началото на февруари доктор Дечев персонално се заел да помогне на един от тях. Настанил го на свои разходи в локалния хотел " Универсал ", до момента в който индивидът изчаква да бъде признат, със съдействието на Дирекцията за обществено подкрепяне, в център за краткотрайно настаняване в Благоевград.

" Зад дома ми, в една полусрутена къща, живееха бездомници. Болно ми беше да ги виждам там. Накрая събориха къщата, тъй като беше рискова, и те останаха на улицата - описа пред OFFNews доктор Дечев. - Не можех да виждам това и заведох едното момче на хотел. Навръх Йордановден пък скитник умря от мраз. Има остра потребност от спешен център ", прибавя той.

По думите му общинската администрация е алармирана за казуса, само че дейности не са последвали.

В отговор на питане на OFFNews пресаташето на Община Дупница Христо Апостолов заяви, че кметската администрация планира да създаде кризисен център, само че се чака финансиране по европейска стратегия. Центърът би трябвало да бъде в в началото проектираната за старешки дом постройка в кв. " Таушаница ". " Още през януари при публичното разискване на проектобюджета заместник-кметът Олга Китанова показа тази концепция ", сподели Апостолов. Повече изясненост по финансирането ще има при корекцията на капиталовата стратегия, която се прави на 6 месеца.

Междувременно настаненият в хотел скитник, 38-годишният Илиян Стоилов, е получил предложение за работа в строителството, написа изданието " Вяра Нюз ". Той се надява с парите да може да покрива наема за квартира, с цел да има заслон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР