За осми пореден път се проведе годишната церемония по връчване

...
За осми пореден път се проведе годишната церемония по връчване
Коментари Харесай

Престижни университети с награди от Академични Оскари 2023 г.

За осми следващ път се организира годишната гала по връчване на премиите „ Академични Оскари “ 2023. Класацията се провежда от Министерството на образованието и науката (МОН), Институт “Отворено общество ” и “Сирма Солюшънс ”.

На церемонията участваха министър-председателят на България Николай Денков, министърът на образованието и науката проф. доктор Галин Цоков, министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева, кметът на София Васил Терзиев, Асен Нелчинов от “Сирма Солюшънс ”, представители на Българската академия на науките, политици, предприемачи и медии. Представители на държавното управление споделиха, че българската рейтингова система е една от най-хубавите освен в Европа, а и в света.*

Сред водещите висши образователни заведения в България за 2023 година, приети за качеството на своето обучение, е Софийският университет, който има максимален брой специалности, Медицинският университет в София, който е преди всичко в България в професионалните области “Здравни грижи ”, “Медицина ”, “Обществено здраве ”, “Стоматология ” и “Фармация ”, Техническият университет София, Американският университет в Благоевград, Военноморска академия “Н. Вапцаров ” във Варна, както и Тракийският университет в Стара Загора.

Създадената от “Сирма Солюшънс ” и “Отворено общество ” рейтингова система е самостоятелен професионален кариерен консултант за младежите и техните родители. Тя ги доставя с обстойна и справедлива информация за университетите и професионалните области, които оферират най-хубавите вероятности за триумф. Системата също по този начин показва специалностите, които съвсем подсигуряват 100% претовареност незабавно след довеждане докрай. Тази скъпа информация оказва помощ на младежите и техните фамилии, които схващат какъв брой значима е инвестицията във висшето обучение, да вземат осведомени решения за бъдещето.

Рейтингът и неговите данни се употребяват за формулиране на политики в региона на висшето обучение и общата оценка на качеството на университетите зависи от него. През 2024 година повече от две трети от общата оценка за финансиране на университетите ще се състои от техните рейтинги.

Сред позитивните трендове, изпъкващи в класацията тази година, са възстановяване на връзката сред качеството на висшето обучение и пазара на труда; понижаване на броя на безработните студенти в България (в някои специалности до по-малко от 1%); непрекъснато увеличение на броя на задграничните студенти у нас; увеличение на броя и качеството на изявленията на българските учени в интернационалните бази данни и други.

* Позиции на представители на държавното управление за рейтинговата система можете да прочетете на адрес https://rsvu.mon.bg/rsvu4/#/media
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР