За осми път в прегръдката на божествените Белоградчишки скали многобройната

...
За осми път в прегръдката на божествените Белоградчишки скали многобройната
Коментари Харесай

Това се случи за 8-ми път на Белоградчишките скали

За осми път в прегръдката на божествените Белоградчишки скали многочислената аудитория приветства Софийската опера на фестивала " Опера на върховете “, оповестяват от пресцентъра на Софийската опера.

С три премиерни спектакъла на операта " Мадам Бътерфлай “ започнаха обичайните празници, предстоящи всяко лято от ценители на музиката. Природа и музика се сляха в магична приказност, която разкри вълнуващата история на Чо-Чо-Сан, претворена от майстора скулптор на характери Джакомо Пучини.

За да преживее незабравимата среща с величествената естествена хубост на Белоградчишките скали и креативното ентусиазъм, многочислената аудитория, измежду която имаше и чужденци, извърши трибуните.

Гости на премиерата бяха посланикът на Република Корея Н. Пр. Джонгин Бе, както и представители на градските управи на Белоградчик и Видин, културни дейци и известни общественици.

Създателят на фестивала “Опера на върховете – Белоградчишки скали “ Пламен Карталов показа, че за първи път се реализира интернационален план с създатели от Република Корея с новата режисура на операта " Мадам Бътерфлай ".

" Тя е един същински оперен връх, който посвещаваме на 100-годишнината на великата Мария Калас! “

Следващите стъпки в този културен продан са гостуването на Софийската опера на фестивала в Тегу, Корея с " Електра “ от Рихард Щраус, а по-късно ще има изява на млади корейски артисти в театър на " Бохеми “ от Пучини в София.

Постановъчният екип на " Мадам Бътерфлай “ е напълно от Корея. Режисьор е Гап-гюн Джонг - шеф и живописен началник на Операта в Тегу, Корея. Сценографията е на Хьон-джонг Ким, която е живописен началник на Корейската национална опера, а костюмограф е Джае-хи Ли.

След като получиха забележителни мнения за грандиозните спектакли в границите на фестивал " Рихард Вагнер " солистите, хорът и оркестърът бяха още веднъж бурно и дълго приветствани от публиката. На премиерата партията на Чо-Чо-сан показа Цветана Бандаловска, за която този облик е един от най-представителните. Пинкертон беше Даниел Острецов, Сузуки Весела Янева. И тримата показаха единствено преди половин месец впечатляващи тълкования в " Пръстенът на нибелунга “, а единствено преди седмица Даниел Острецов пресъздаде запаметяващ се облик в " Летящият холандец “. Сега още веднъж превъзходните им театрални облици завоюваха любовта на публиката. Партията на Шарплес извърши Кирил Манолов, който е един от обичаните български създатели. На 5 и 6 август ще има още красиви изненади, тъй като публиката ще види в ролята на влюбената японка Лила Лий и Йорданка Дерилова, Пинкертон ще бъде

Емил Павлов, Сузуки прелестната Мария Радоева, а американският консул Венцеслав Анастасов.

Специални овации получи хорът на операта с хормайстор Виолета Димитрова и оркестърът. Маестро Андрей Галанов извая с майсторски краски вълнуващите епизоди в музиката на Пучини.

Осмото издание на фестивала " Опера на върховете – Белоградчишки скали “ продължава със засилен интерес от страна на българската и непозната аудитория. Днешният театър още веднъж е разпродаден.

Фестивалът ще продължи до 13 август с балетите " Кармина бурана “ от Карл Орф и " Дон Кихот “ от Лудвиг Минкус.

" Опера на върховете “ е неповторима опция за запаметяващи се уикенд прекарвания, съчетаващи изумителни естествени гледки и направления и невероятни музикални тълкования.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР