За осми път европейската Нощ на театрите инициира и продуцира

...
За осми път европейската Нощ на театрите инициира и продуцира
Коментари Харесай

Нощта в Едно място, което ни събира и онлайн - slava.bg

За осми път европейската Нощ на театрите инициира и продуцира специфични събития в поддръжка на главното обръщение "Едно място, което ни събира ", които ще се проведат на 21 ноември.

„ Тази година може и да е тестване за срещите ни с изкуството онлайн, само че мястото и смисъла на театъра си остават все по този начин значими. И когато животът ни сервира отдалеченост, ние ще я превърнем в заедност “, споделят уредниците от "Арт проджектс " и "Информбюро ".

Една от изненадите е намерено 6-часово студио, което ще събере в онлайн пространството артисти и режисьори, които ще споделят какво ги въодушевява по време на пандемия. Live Cam-ът ще стартира в 11:30 ч. във фейсбук страницата на Нощта на театрите. В ролята на водещи ще влязат Анна Ангелова, Инес Павлова и Стефан А. Щерев.

Сред специфичните посетители са режисьорите Иван Пантелеев, Явор Гърдев, Стайко Мурджев, актьорите Владо Пенев, Юлиан Вергов, Дарин Ангелов, Христо Петков, Владо Карамазов, Ованес Торосян, Константин Еленков, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Луиза Григорова-Макариев, Боряна Братоева, прима балерината Марта Петкова, министър председател солистът Никола Хаджитанев и диригентът Максим Ешкенази.

Преки включвания от няколко града ще покажат по какъв начин се случва Нощта там. А за най-големите фенове на оперното и балетното изкуство ще има изненада - виртуална разходка в Софийската опера и балет.

В 10 ч началото ще бъде сложено от онлайн лъчение на детското зрелище „ Хензел и Гретел “ на Симона Нанова и Емил Пеняшки, към което ще има и жестомимичен превод.

Програмата включва още включване зад кулисите на Държавната опера в Стара Загова със специфичното присъединяване на звездата на Метрополитън Жулко Лучич, продукцията на Ованес Торосян „ Мазе “ по разкази на Константин Величков и фотографската галерия „ Нощни персонажи “.

Снимка: Диляна Флорентин
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР