За осма поредна година Община Пловдив организира за гражданите кампания

...
За осма поредна година Община Пловдив организира за гражданите кампания
Коментари Харесай

Предаваме опасни отпадъци от домакинствата на специален пунк...

За осма поредна година Община Пловдив провежда за жителите акция за безплатно предаване на рискови боклуци от семействата. Тази година самодейността ще се организира на 26 май (сряда) като мобилния пункт ще бъде позициониран на адрес: Район „ Централен “, бул. „ Шести септември “ – паркинга зад магазин „ Т Маркет “ (ресторант „ Стадиона”) в часовия диапазон от 10:00 до 16:00 ч.

Основните групи рискови боклуци, които ще се одобряват на са: живак и живаксъдържащи уреди (с изключение на луминесцентни лампи), лакове и бояджийски материали, домашен препарати, мастила и нечисти опаковки – опаковки, съдържащи рискови субстанции, пестициди, маслени филтри, спирачни течности и антифриз, фармацевтични артикули - медикаменти с изминал период на валидност.

Напомняме, че изхвърлянето на рисковите битови боклуци в общия поток основава риск за здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава естествената употреба на депата, заради което Община Пловдив приканва жителите да се възползват от предоставената опция и да предадат рискови боклуци в мобилния пункт на посочения адрес или на обособената площадка за безплатно предаване на рискови боклуци от семействата в базата на Оперативна програма „ Чистота “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР