За осма година ЧЕЗ търси най-талантливите дванайсетокласници в Западна България.

...
За осма година ЧЕЗ търси най-талантливите дванайсетокласници в Западна България.
Коментари Харесай

11 гимназии ще се състезават в конкурса ”Стани стипендиант на ЧЕЗ”

За осма година ЧЕЗ търси най-талантливите дванайсетокласници в Западна България. Дванайсетокласници от 11 професионални гимназии в Западна България ще премерят сили в учебния кръг на новото издание на състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “.
На 13 декември те ще вземат решение тест от 60 въпроса. За задачата би трябвало да се записват до 29 ноември на адрес: https://www.stipendiant.com/apply/students.

Състезанието се провежда за осма поредна година. То е част от графика на националните надпревари по специалности през образователната 2019–2020 година на Министерството на образованието и науката.

„ Целта ни е да покажем на младежите, че българската енергетика и българският бизнес имат потребност от тях и те могат да намерят своята професионална реализация в родината. „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “ обезпечава освен стипендия на спечелилите, само че и опция за надграждане на образованието и за работа в влиятелна българска компания “, сподели Евгения Накова, шеф „ Човешки запаси “ в „ ЧЕЗ България “ ЕАД.

Победителите в първия кръг ще бъдат оповестени в края на януари. Те ще се явят на районен кръг през февруари, а финалът на надпреварата ще бъде през март 2020 година Учениците в тимовете, класирани на първите три места (по двама участници във всеки отбор), ще получат от ЧЕЗ стипендия в размер на 600 лева за втория образователен период на XII клас и шанса да аплайват с оценката от състезанието в четири висши образователни заведения - Технически университет в София, Колеж по енергетика и електроника, Минно-геоложки университет „ Св. Иван Рилски “ и Висше транспортно учебно заведение „ Тодор Каблешков “.

Допълнителна информация за регламента на надпреварата и интервалите на осъществяване на обособените кръгове може да бъде открита на уеб страницата www.stipendiant.com.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР