За осигуряването на нормалното провеждане на пловдивското дерби между футболните

...
За осигуряването на нормалното провеждане на пловдивското дерби между футболните
Коментари Харесай

Вижте забранените предмети за пловдивското дерби

За обезпечаването на естественото осъществяване на пловдивското дерби сред футболните клубове „ Локомотив “ и „ Ботев “, което ще се организира в неделя от 15 часа на стадиона в парк „ Лаута “, от полицията изпратиха лист със забрани и неразрешени предмети за срещата.

Забранено влизането тук-там, където не се позволяват посетители; превъзмогването на преградни уреди и структури, намиращи се в спортната зона или на стадиона; внасянето на пиротехнически средства, оръжие и предмети, които могат да се употребяват като оръжие; спрейове със предпазен газ, с корозивни или с оцветяващи вещества; бутилки, в това число пластмасови над 500 мл, или предмети, създадени от трошлив или от изключително корав материал; обемисти предмети като стълби, сандъци, куфари, столове и други; сигнални ракети, светещи тела или пиротехнически изделия; флагове и плакати с дръжки по-дълги от 1 метър и с диаметър по-голям от 1 см, като се изключи олекотени ПВЦ-тръби с размер до 2,5 см; механично задвижвани предмети и уреди, които провокират шум; алкохолни питиета, наркотични или други упойващи вещества; животни.

В неделя ще бъде неразрешена и продажбата на алкохол на територията на спортната зона.

Преди, по време и след привършване на футболната среща, полицейските чиновници ще наблюдават за опазването на реда и недопускането на произшествия на територията на целия град. Ще бъде основана организация за безпроблемно напредване на феновете за и от стадиона.

За да се избегне скупчване на искащи да гледат мача, вратите на спортното оборудване ще бъдат отворени в 12 часа. На построените контролно-пропускателни пунктове служителите на реда ще правят прецизни инспекции. Няма да бъдат допускани лица в нетрезво положение или под въздействието на опиати, такива, на които са наложени забрани за посещаване на спортни мероприятия, както и малолетни  без пълновръстен компаньон. При защитата на мача ще бъде употребявано и видеонаблюдение.

Призовават се последователите да съблюдават прецизно разпорежданията на  чиновниците на реда, с цел да не отнесат наказания по Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия. /Марица.бг

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР