За опасни свлачища и скални срутвания предупредиха спасителните екипи в

...
За опасни свлачища и скални срутвания предупредиха спасителните екипи в
Коментари Харесай

В Тайван предупредиха за опасни свлачища след земетресението

За рискови свлачища и скални сривания предизвестиха избавителните екипи в Тайван. Те към момента не престават да търсят изчезнали хора след земетресението преди два дни. Междувременно броят на починалите се усили до 12, а някои от блокираните хора бяха избавени, съобщи Ройтерс. 

Екипите откриха още две тела след мощния трус с магнитуд 7,2, което засегна едва популации източен окръг Хуалиен. Около 50 вторични труса раздрусаха региона през нощта, като някои от тях са били усетени чак в столицата Тайпе.

Бедствието провокира свличания на скални маси и блокира пътища. Около 400 души а били блокирани в първокласен хотел в националния парк Тароко. Те към този момент са в сигурност, откакто хеликоптери са евакуирали ранените и са доставили хранителни запаси.

" Дъждът усилва риска от скални сривания и свлачища, което сега е най-голямото предизвикателство ", сподели Су Юмин, началник на екип за търсене и избавяне, като уточни, че се чака преваляванията да продължат. " Тези фактори са непредсказуеми, което значи, че не можем да потвърдим броя на дните, нужни за интервенциите по търсене и избавяне ", изясни той.

Тайванската пожарна работа заяви, че в планински регион са открити две тела, само че желае да удостовери самоличността им, преди да осъвремени броя на починалите. По нейни данни в неопределеност остават 13 души, измежду които трима чужденци - с австралийско и канадско поданство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР