За онези специални поводи, когато искате наистина да впечатлите гостите

...
За онези специални поводи, когато искате наистина да впечатлите гостите
Коментари Харесай

Солени кошнички с картофено пюре

За тези специфични мотиви, когато желаете в действителност да впечатлите гостите - атрактивни солени кошнички с картофено пюре

Необходими Продукти

За тестото


● брашно - 250 г
● краве масло - 125 г (студено)
● яйца - 1 бр.
● сол - 1 ч.л.

За пълнежа


● картофено пюре
● кайма - 250 г
● домат - 1 бр.

Начин на подготвяне

От продуктите за тестото замесваме безпрепятствено тесто. В взаимозависимост от размера на яйцето и типа на брашното може да са нужни още 20-30 грама. Ако тестото ви се стори твърдо, може да добавите 1 с.л. студена вода.

Завиваме тестото в свежо фолио и прибираме в хладилника за 30 минути. Когато тестото е към този момент охладено, го разделяме на 30 идентични топчета.

Всяко топче разпределяме и оформяме в дребни форми кошнички. Боцваме с съчка дъното на всяка кошничка, с цел да не се издува при печене. Печем кошничките 10 минути в авансово загрята фурна на 200 градуса.

Приготвяме картофеното пюре от 1/2 пакет на прахуляк, който готвим съгласно напътствието на опаковката, само че може и сами да си го приготвим.

Пържим 30 бр. кюфтенца. Може да се подготвят по обичана ваша рецепта, както и да употребявате каймата за скара/ за принцеси.

Във всяка кошничка шприцоваме по една розичка картофено пюре, бодваме с празненство клечки или клечки за зъби, по едно кюфтенце и парче домат.

Солените кошнички с картофено пюре са подготвени!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР