За огромен брой хора никога няма да бъде доказано, че

...
За огромен брой хора никога няма да бъде доказано, че
Коментари Харесай

Доц. Чорбанов каза трябва ли децата да ходят на училище в условията на пандемия

За голям брой хора в никакъв случай няма да бъде потвърдено, че са се сблъскали с COVID-19. Това съобщи пред Нова телевизия доцент Андрей Чорбанов от Департамента по имунология в Института по микробиология към Българска академия на науките.
​​​​​​
Според него е трябвало още в предходните месеци в изолираност да бъдат сложени хората от най-рисковите групи – възрастните и тези с хронични болести.

„ На всички останали трябваше да бъде разрешено да контактуват без никакви ограничавания. Така щеше да има един бърз и огромен пик и всичко да отмине”, счита доцентът.

Той е безапелационен, че новата образователна година би трябвало да стартира присъствено.

„ Децата и сега играят дружно, по този начин или другояче са на групи, не мисля, че учебното заведение е някакъв доста по-рисков фактор”, съобщи доцент Чорбанов.

И напомни, че далите позитивни проби за ковид деца не са заболели. Грипът, да вземем за пример, постоянно водел до доста по-сериозни последици за здравето им.

По думите му няма по какъв начин да се скрият хората. "Няма значение къде се намираме дали в плато, или в пик, тъй като процентите са доста дребни. Огромен брой хора, които са били инфектирани, няма по какъв начин да бъде потвърдено, че са контактували с вируса. Коронавирусът може да засегне всеки ", безапелационен бе той.

Попитан дали хората би трябвало да се пазят, той съобщи, че изрично би трябвало да се пазят възрастните хора и хората с хронични болести.

Що се отнася до имунизацията и ефикасността й, доцент Чорбанов съобщи, че никой не може да каже, до момента в който не се видят научните данни, а от Русия такива няма да постъпят скоро.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР