За ограничаване достъпа на погребални агенти до района на УМБАЛ-Бургас

...
За ограничаване достъпа на погребални агенти до района на УМБАЛ-Бургас
Коментари Харесай

Депутати поискаха ограничаване достъпа на погребални агенти до УМБАЛ-Бургас

За ограничение достъпа на погребални сътрудници до региона на УМБАЛ-Бургас и по-силен надзор настояха бургаските депутати от ГЕРБ Ивелина Василева, Димитър Бойчев, Диана Саватева и Галя Василева в среща с изп.директор на най-голямото здравно заведение в района доктор Бойко Миразчийски. На нея участва и заместникът му доктор Светлозар Георгиев.
Д-р Миразчийски срещна народните представители с последните подхванати ограничения в тази тенденция. Ръководството на УМБАЛ-Бургас е подготвило заповед, регламентираща извеждането на телата на покойниците от болничното заведение. Според нея тленните остатъци ще бъдат излъчени единствено и само на директни наследници или на техни персонално упълномощени представители.

Началникът на Отделението по правосъдна медицина доктор Галина Милева акцентира, че казусът с натрапчивото наличие на чиновници на погребални организации е от години макар многократните сигнали до Министерство на вътрешните работи. Периодично са осъществявани и инспекции на работещите в болничното заведение за паралелни трудово-правни връзки с погребални организации, само че не са установени нарушавания.

Хора от организациите и чакащи катафалки нямат място пред отделението по правосъдна медицина, безапелационни са депутатите. Според тях е нужна инспекция от Главна ревизия по труда, с цел да се откри по неоспорим метод имали чиновници и на " Бърза помощ " с паралелни контракти във компании за погребения.

Ръководството на УМБАЛ-Бургас и депутатите от ГЕРБ разискаха опцията да бъде открит контролно-пропускателен режим за територията болничното заведение. По този метод ще се ограничи опцията за безотговорно престояване пред отделенията на външни лица. На околните на покойниците ще се даде опция да открият контактите на всички погребални организации в града на особено осведомително табло.

Народните представители одобриха да предизвикват следващи срещи с общинските съветници и локалната администрация за разискване на разновидностите за регламентиран достъп до територията на болничното заведение. Това към този момент е процедура в други огромни градове като Варна и София.

Д-р Милева одобри поканата на Диана Саватева за диалог по новия Законопроект за гробищата, гробищните паркове, погребенията, крематориумите и погребалната активност, един от вносителите на който е бургаският народен представител. В него се уреждат доста от противоречивите моменти в погребалната активност, действието и поддръжката на гробищните паркове.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР