За образованието няма възраст. Това доказва 58-годишният Красимир Дердов от

...
За образованието няма възраст. Това доказва 58-годишният Красимир Дердов от
Коментари Харесай





За образованието няма възраст. Това доказва 58-годишният Красимир Дердов от Созопол

За образованието няма възраст. Това потвърждава 58-годишният Красимир Дердов от Созопол. Той е студент първа година във Великотърновския университет, в компетентност „ Културен туризъм “.     
Созопол има многовековна история, само че има и други места в България, които са не по-малко забавни и чакат някакво развиване в региона на културния туризъм, описа Дердов пред „ Хоризонт “.

В момента той е пенсионер. Със следването си се връща към остаряла младежка фантазия, останала неосъществена. Вярва, че е „ значимо човек да осмисли живота си, изключително когато е свободен “.

Трябва да учиш, с цел да си сполучлив в живота, да получиш задоволително доста познания, с цел да бъдеш потребен и на себе си, и на обществото, уверен е Красимир Дердов. Той прави оценка настоящето предимство на младежите да поддържат връзка със свои връстници от целия свят и да пътуват свободно. 

Младите му сътрудници в университета го одобряват топло и опровергават терзанията му, че ще има отдалеченост. „ Аз съм колективен отговорник на нашия клас и всички с доста огромно почитание се отнасят към мен, с доста топлота “, описа още Дердов. На тази възраст това е първият ми студентски празник и се вълнувам, показа още той.

Красимир е прекарал 25 години в работа за военния флот. Лятото работи като екскурзовод и демонстрира на съветски групи старините на Созопол. Смята, че любознателността, любознанието и желанието му оказват помощ да работи в региона на културния туризъм, с който към този момент се усеща обвързван.

Новото му студентско съществуване в началото изненадало околните му, тъй като съумял да постъпи в университета скрито, без да им каже. „ Но пък след това всички утвърдиха моето желание и се отнасят доста позитивно. “
Цялото изявление е в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР