За обикновените хора, които никога не са имали вземане-даване с

...
За обикновените хора, които никога не са имали вземане-даване с
Коментари Харесай

Прокуратурата влезе във филмовия бизнес с ролята на Мара Оплаквачката

За елементарните хора, които в никакъв случай не са имали алъш-вериш с правосъдната ни система, номера със опасността може и да мине. Но за добре осведомените - в никакъв случай. На първо място поражда въпросът по какъв начин “неизвестният терорист” се е добрал до стаята на въпросния държавен обвинител, за който интензивно се твърди, че е острието на Гешев- зам.-шефа на “спеца” Ангел Кънев. Той бе охраняван от " Бюрото за отбрана на очевидците " още, когато се намираше под шапката на основния прокурор.

Първото затруднение са скенерите на входа на постройката, през които и пиле не може да трансфериран, без да мине през щателна инспекция. Юристи се майтапят, че през бариерата с патрон в джоба може да се “промъкне” неусетно само Гешев. Отделно от това коридорите и стаите са опасани с наблюдателна техника, върху която има 24 часов мониторинг. А си пр…ал, а са те надушили.

Зоната, в която се намират кабинетите на самите прокурори на втория етаж, пък е безусловно недостъпна за външни лица. Опитайте и ще се убедите. Ако не разполагаш с карта с чип, посмъртно не се добереш до " златните шкафчета " със секретни папки. Достъпът е комплициран даже за самите обвинители, които и до тоалетна вървят с карти.

“Заплахата” се трансформира в съществена тематика за магистратите, до момента в който си пият таз утринното си кафе. Те погледнаха с подигравка на описа, че смъртоносното обръщение е отправено с отрязъци от вестници. Сюжет, който до този миг се смяташе, че е застинал във времето на Агата Кристи.

Истината е, че в самите среди на прокуратурата гледат с голямо съмнение на опасността, изключително по метода, по който се оповестява, че е направена. Юристи напомнят, че “спеца” не се слави с завършили в съда каузи против мафията. Нещо повече - през последната година, до момента в който текат разискванията за закриването на ведомството, следствията на процедура са съвсем замрели. Така, че разумният въпрос кой има интерес от сходни послания, увисва като прани година.щи. Отговорът е - никой външен!

Факт е, че през последните месеци Гешев и хората му се пробват да насочат прожекторите към себе си посредством открита война с Министерство на вътрешните работи и всички други институции от изпълнителната и законодателната власт, писане на писма - тъжби до всички европейски институции, хвалби с гръмки доклади, медийни изяви, проведени офанзиви през съответни уеб сайтове и вестници, и т. н.

Именно по тази причина новината за опасността се възприема по-скоро като авансово скалъпена операция, в сравнение с като нещо действително случило се. Учудващо прокуратурата, в която на процедура е съсредоточена най-вече власт, си избра ролята на Мара Оплаквачката. И без много-много да си дава сметка по този начин пресоли манджата, че влезе с двата крайници в сюжета на приказката за счупената дамаджана.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР