За някои хора да дремнат следобед е лукс, докато за

...
За някои хора да дремнат следобед е лукс, докато за
Коментари Харесай

Вреден ли е следобедният сън

За някои хора да дремнат следобяд е разкош, до момента в който за други - безусловно нужда. И до момента в който едни култури толерират сиестата, в други лекарите предизвестяват, че тя може да е признак на зараждащо се заболяване като Алцхаймер. Зависи обаче от това какъв брой и по какъв начин спим следобяд.
 Снимка 438695

Няма безапелационни данни дали следобедният сън е потребен или нездравословен. Много лекари настояват, че той се отразява добре на намаляването на напрежението и подобряването на когнитивните функционалности. Други обаче го одобряват като тревога за зараждащо се заболяване, изключително когато не сме имали податливост да спим следобяд, а ненадейно не можем без това.

Ако обаче казусът не е подобен, несмущаемо можем да си създадем сиеста следобяд, стига уговорките ни да го разрешават. Д-р Нийл Стенли, създател на книгата " Как да спим добре ", поучава продължителността й да е до 20 минути или сред 40 и 90 минути.
 Снимка 381217

След 20-та минути стартира етапа на дълбокия сън и не е хубаво да го прекъсваме, тъй като ще се събудим по-уморени, в сравнение с преди да заспим. Идеалното време за сиеста е сред 2 и 4 следобяд, когато естественият темп на човек се забавя.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР