За нуждите на днешния старт беше използвана първа степен под

...
За нуждите на днешния старт беше използвана първа степен под
Коментари Харесай

УСПЕХ: СпейсЕкс изпълни третото си изстрелване в рамките на 36 часа!

За потребностите на днешния старт беше употребена първа степен под сериен номер “B1061 ”, като това бе девети полет за нея. Степента има почтена кариера – тя е била употребена за изстрелването на две пилотирани експедиции до орбита с транспортен съд “Крю Драгън ”, на информационен сателит “Сириус ”, на товарен транспортен съд “Карго Драгън ”, на рентгеновия галактически телескоп на НАСА “IXPE ”, на партида “Старлинк ” и на две задачи за споделено извеждане на товари “Транспортър ”. След днешното изстрелване “B1061 ” се завърна наред върху плаващата платформа “Просто прочети инструкциите ”.

На борда на ракетата се намираше информационен сателит на американската компания Глобалстар. Любопитното е, че има догатки за вероятното битие на още един, второстепенен топ конфиденциален сателит за задачите на разузнаването на Съединени американски щати, само че публично не е обявено нищо. 

Тазсутрешният полет бе 26-ти за СпейсЕкс от началото на 2022-ра година, а юни даже още не е завършил. Илон Мъск продължава да следва компактно задачата си да организира сред 50 и 60 полета до края на декември – цел, която е изцяло изпълнима, в случай че се резервира това движение на изстрелвания. Стига, несъмнено, да няма в това време провали. 

Видеозапис от старта – Youtube връзка

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР