За новото BMW M4 CSL се казва, че е най-близката

...
За новото BMW M4 CSL се казва, че е най-близката
Коментари Харесай

BMW M4 CSL е екстремна карбонова машина, създадена за пистата

За новото BMW M4 CSL се споделя, че е най-близката допирна точка сред сериен модел и неговият спортен другар. Това е самоуверено изказване, такова, което мигновено разграничава този автомобил от огромното многообразие специфични издания, чийто неповторими характерности постоянно са лимитирани до козметично разкрасяване и някой нов екстериорен цвят.

За да си заслужи обозначението “Competition, Sport, Lightweight” (едва третият модел след M3 CLS от 2003 година и M4 GTS от 2016 г.), инженерите са били смели в дейностите си. Съществените промени, които се виждат, са неналичието на задни седалки и карбоновите покрив, челен похлупак и похлупак на багажника.

Изброените промени са имали една единствена задача: понижаване на тежестта, което е основополагащо за всеки пистов автомобил. Общият резултат е намаление на масата със 109 кг по отношение на общоприетото М4.

В същото време мощността е увеличена с 41 к.с. по отношение на M4 Competition, с което оптималната мощ към този момент е 559 к.с. Очаквано: тази мощ отива единствено към задните колела (тук място за тежка 4х4 система няма), само че за жал на най-запалените почитатели на BMW – няма алтернатива за ръчна скоростна кутия.

Резултатът е, че това е най-бързото серийно BMW, завъртало обиколка на „ Нюрбургринг”. Времето на това упражнение е 7:20,2 мин. при 1651 кг общо тегло и съответствие тегло/мощност от 2,95 кг/1 к.с.

Екстремната диета е съществена философия на всеки CSL. Освен че задните седалки са отстранени, предните са M Carbon „ корита”, което е икономисало 24 кг. Карбон-керамични спирачни, ковани джанти и по-леки пружини са свалили още 21 кг.

Още числа и обстоятелства за M4 CSL четете на н овия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР