За нови инциденти по гръцко-турската граница съобщават гръцки медии. Според

...
За нови инциденти по гръцко-турската граница съобщават гръцки медии. Според
Коментари Харесай

Напрежението по гръцко-турската граница ескалира

За нови произшествия по гръцко-турската граница оповестяват гръцки медии. Според тях турските сили за сигурност са показали нападателно държание както по въздух, по този начин и по суша.
Според онлайн изданието на „ Катимерини ” чиновници от специфичните сили на Турция са стреляли по гръцко военно транспортно средство, ситуирано от гръцката страна на границата в Еврос. Това не е първият сходен случай, при който турски сили стрелят против гръцки бойци. По-рано тази седмица имаше случай, при който нощен патрул на граничната защита е попаднал под обстрел от турската страна на границата, напомня БГНЕС. Съобщава се, че гръцката полиция е нащрек за вероятен всеобщ напън през сухопътната граница от незаконни мигранти, подпомагани от Турция, откакто Ердоган не съумя да реализира пробив в договарянията с представители на Европейския съюз в Брюксел.
Ескалация на напрежението е имало и по въздуха. Турски изтребители пък са прелетели над същия регион. Двойка турски Ф-16 направиха полет над северен Еврос, на височина сред 3 000 и 150 метра, в 2:50 ч. Малко по-късно, в 3:25 ч., друга двойка турски Ф-16 извърши полет над комплекса от островчета Калогерои на височина 8 000 метра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР