За нова измама сигнализират в социалните мрежи все повече български

...
За нова измама сигнализират в социалните мрежи все повече български
Коментари Харесай

Нов вид измама в социалните мрежи! Как ни крадат профилите?

За нова машинация алармират в обществените мрежи от ден на ден български консуматори. Става въпрос за загуба на благосъстоятелност на профила ни в приложения на Мета като Facebook и Инстаграм. Хакнати са хиляди потребителски акаунта по информация от обществената платформа.

 

Как да се предпазим от този тип машинация? Последният случай, за който описа наш четец, е за изгубен профил в Инстаграм. Потребителят получава известие от прочут, че е станал инфлуенсър и моли да го поддържа с лайк на изпратения линк. Така стартира всичко. С последването на линка потребителят разрешава достъп на хакера да ръководи профила. Следва позната процедура - мигновено ни сменят номера за контакт, имейла, с който е правена регистрацията и несъмнено паролата. По този метод ние губим всички права върху акаунта. Опитите за възобновяване удрят на камък. Пробите на нашия четец за реактивация се оказват несполучливи. Стигнал е до селфи засвидетелствуване и видео верификация, което също се оказва незадоволително за връщане на профила съгласно отбраната на Мета.

 

Читателят ни демонстрира от различен профил по какъв начин на стената си вижда изявления, които като че ли той споделя и за почитателите му това наподобява истина. Новият притежател прави сторита със извоювани от биткойни пари и насладата от получените средства. Естествено това се оказва машинация, само че показалите интерес към изявленията стават идващите жертви.

 

Подобна е обстановката и във Facebook, където през приложението за известия – „ месинджър “ се изпраща линк или другар моли за изпращане на файл. От там даваме достъп  до данните ни и се стига до кражбата на акаунта ни.

 

Специалистите поучават да не се доверяваме на съмнителни линкове и при най-малкото съмнение да сменим паролата си и методите за достъп. Също по този начин е добре превантивно да разгледаме настройките за сигурност и отбрана и да сложим спомагателни условия за разпознаването ни.

 

Автор: Facebook

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР