За нов вид телефонна измама предупреждават от полицията във Велико

...
За нов вид телефонна измама предупреждават от полицията във Велико
Коментари Харесай

Опасно: За нов вид телефонна измама предупреждава полицията във Велико Търново

За нов тип телефонна машинация предизвестяват от полицията във Велико Търново. Вчера подпомагане в полицията е потърсил 42-годишен мъж, който обяснил, че преди броени дни от лекия му автомобил, паркиран пред дома му, е бил откраднат мобилният телефонен уред.

Той показал, че в събота му се обадила негова позната и му разказала, че някой, представящ се за него, се е свързал с нея посредством месинджър, обяснил, че е закъсал с автомобила си и има потребност от пари.

Тя повярвала и първо изпратила по таксиметров водач сумата от 250 лева, а по-късно същата вечер, още веднъж посредством таксиметров водач, изпратила още 150 лева. Според тъжителя е изработен опит за машинация и с друга негова позната, по същата скица.

Като съпричастен към осъщественото действие е арестуван 31-годишен от Варна, прочут на полицията и осъждан. Работата по документиране на случая продължава. 

В началото на октомври чиновници на полицейското ръководство във Велико Търново проверяваха и измами, осъществени в обществените мрежи. 

Говорителят на Областната дирекция на полицията Марияна Христова разяснява тогава за Българска телеграфна агенция, че сигналите за измами посредством разгласи в обществените мрежи са се нараснали от началото на годината, по тази причина хората би трябвало да бъдат деликатни, да не се доверяват на всяка публикация и да не изпращат пари, преди да са се уверили, че контрактуваната покупка е налична.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР