За нормален живот на четиричленно домакинство – двама възрастни и

...
За нормален живот на четиричленно домакинство – двама възрастни и
Коментари Харесай

КНСБ: 4-членно семейство има нужда от минимум 2472 лв. на месец

За естествен живот на четиричленно домакинство – двама възрастни и две деца, са нужни 2472 лв. месечно. Това сочат данните на Института за обществени и синдикални проучвания на КНСБ за третото тримесечие на годината.

Издръжката на живот за човек от четиричленно домакинство е 618, 15 лева Парите са нужните за покриване на разноските за храна, за поддържане на жилището, опазване на здравето, обучение, превоз и отмора по отношение на междинните български стандарти за четиричленно домакинство.

От началото на годината издръжката се е нараснала с 63 лева

Повишаването на цената на хляба, месните артикули, млеката, електрическата енергия, водата, твърдите горива са измежду главните фактори, довели до оскъпяване на живота на българина, обясниха от синдиката.

Във Видин, Кюстендил, Благоевград междинната работна заплата е с към 35% по-ниска от тази в страната. Значителен растеж бележи в редица по-малки градове, измежду които Разград.

Резултатите на института демонстрират, че над 72% от семействата живеят с общ приход на 1 лице под нужните средства за издръжката на живот.

С оглед на получените данни КНСБ ще упорства за увеличение на паричното обезщетение за развъждане на малко дете до 2-годишна възраст от 380 на 415 лева, нарастване на минималната пенсия от 219,43 лева на 250 лв. от 1юли 2020 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР