За никого не е тайна, че малките момченца много обичат

...
За никого не е тайна, че малките момченца много обичат
Коментари Харесай

Не травмирайте децата си! Има забавления, които могат да деформират психиката им завинаги

За никого не е загадка, че дребните момченца доста обичат да прекарват времето пред компютъра, забавлявайки се с игри, в които се стреля. Неслучайно в редица европейски страни се организира акцията Ден на заличаването на военните игри. Световна асоциация приканва да се отстранен тези игри.

Сега рекламите на такива игри не са толкоз доста, както първоначално, когато хората започнаха да се подреждат с компютри. Въпреки това игрите, които имат разрушително влияние върху детската душeвност и до сегашния миг се създават.

Но тук ще стане дума освен за компютърните игри, а изобщо за това какви занимания вредят на детската душeвност.

Военните играчки

Според психолозите военните играчки имат гибелен резултат върху децата. Всички тези танкове, ножове, револвери няма да ги научат на нищо положително. Военните игри съществуват от дълго време и през това време те са се трансформирали няколко пъти.

Учените настояват, че в случай че възрастен с добре построена душeвност играе военна игра, нищо няма да му се случи, само че за децата, чийто мироглед занапред се образува, такава игра ще сътвори илюзията за всепозволеност. Ще имат неверни показа за действителния живот, ще си мислят, че „ убитият” или раненият” в живота е като в компютърна игра - ще стане, ще се изтупа и отново ще „ живее”.

Според психолозите сходни игри програмират мозъка на детето за несъответстващо държание. Доста постоянно убийства се правят от възпитаници е това не е инцидентно. Интересното е, че през 2005 година учени от Америка организират опит, по време на който се оказва, че в човешкия мозък има механизъм, който е виновен за връзката сред нападателните игри и същото държание в живота.



Кукли

Обществеността неведнъж е подлагало на критика куклата Барби, тъй като има нереалистична физика. Мнозина подлагаха на критика и „ живота” на Барби,това, което я заобикаля, и "неморалността ". Според психолозите Барби въодушевява дребните момиченца в неверна посока: те си мислят, че когато пораснат, сигурно би трябвало да имат голямо имение с плувен басейн и красиво идеално гадже.

Изненадващо, само че даже възрастни дами живеят с такива мечти. Освен това производителите на куклите Барби са упрекнати, че основават стандарт за физическа хубост, който не може да бъде реализиран.

Заради Барби девойките стартират да се стремят да реализират нейната физика, инквизирайки се с всевъзможни диети. А в случай че финансите им разрешават, вършат пластични интервенции и радикално се прекрояват.

Но по какъв начин тогава да си играят децата?

Определено има неща, които ще зарадват откровено детето: моделиране, конструиране, гоненица, изобразяване. Дори в случай че детето избере компютърни игри, доста е значимо да му се изясни, че всичко, което се случва в тях, е небивалица, че в живота експанзията не оказва помощ, а единствено вреди и може да им съсипе живота.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР