За незабавно въвеждане на забраната за влизането през границата на

...
За незабавно въвеждане на забраната за влизането през границата на
Коментари Харесай

Пеевски поиска кабинета да въведе незабавна забрана за влизане през граница на коли с руски номера

За неотложно въвеждане на възбраната за влизането през границата на България на коли с съветска регистрация настоя националният представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Министрите на вътрешните работи и финансите да разпоредят на гранична полиция и митниците да приложат изпратената преди повече от две седмици от Европейската комисия възбрана, която е част от глобите против Русия поради войната в Украйна. Забраната обгръща леки коли и други транспортни средства за транспорт на до 10 души, като няма значение дали транспортното средство се употребява за частни или търговски цели, стига да попадат в обсега на митническите кодове.

Делян Пеевски обръща внимание на министрите, че осъществяването на всички решения на Европейска комисия във връзка със сигурността на границите на България като европейска страна е от основно значение за присъединението на страната към Шенгенското пространство. В разследване на глобите, цялата сухопътна граница на Русия към страни от Шенген е затворена.

От бързите и съответни дейности на държавното управление във връзка с осъществяването на условията за присъединението на България към Шенген зависи до края на годината това да е реалност, припомня Делян Пеевски.

Забраната за допускане на моторни транспортни средства регистрирани в Русия на територията на Европейски Съюз закупи новост с оповестен документ на 8 септември от страна на Европеската Комисия. Става ясно, че не се позволяват на територията на Европейски Съюз МПСта, които се употребяват за персонални и търговски цели. В противоположен случай, държавите-членки на Европейски Съюз имат правото да конфискуват тези МПСта. Литва, Латвия, Естония, Финландия и Полша са измежду първите страни, които ползват възбраната.

Защо тематиката закупи новост – в действителност 11ти пакет от наказания планува възбраната за импорт на “луксозни ” коли в Европейски Съюз ( на стойност над 50 000€), само че Европейска комисия актуализира на 8/09 “често задавани въпроси ” рубриката на уеб страницата си и тази актуализация навежда до спомагателни въпроси- какво се случва с МПСта, които са с съветска регистрация и са към този момент на територията на Европейски Съюз.

Euroactiv обръща внимание на въпроса, че в България има над 300 000 съветски жители, които са си купили парцели на територията на страната и надлежно употребяват МПСта с съветски регистрационни номера. Говорителят на Европейска комисия – Даниел Феррие дава отговор на този въпрос по следния метод – страните членки би трябвало прецизно да съблюдават тази възбрана, дори и да не става тирада за “внос ” на МПСта, възбраната важи за пресичането на границите на Европейски Съюз дори с туристическа цел или за краткосрочно престояване ( short stay).

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР